Hvala Tata!

Mamić se pohvalio "zahvalnicom" za sve uspjehe hrvatskog nogometa

''Ispričavamo se, stvarno sorry.''
Sport / Nogomet | 01. 07. 2019. u 13:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mamić je na svom Facebook profilu objavio grafiku uz koju je napisao samo jednu rečenicu: "Grafika koja mi je pristigla u porukama, a vrijedna je dijeljenja". 

Na grafici su nabrojani uspjesi hrvatskog nogometa, od ulaska Dinama u osminu finala Europske lige, preko drugog mjesta Hrvatske na svijetu, Modrićevog puta od izgbjeglice do najboljeg igrača SP-a i svijeta, transfera Matea Kovačića u Chelsea kojim je postao najskuplji igrač u povijesti Hrvatske, do velikog uspjeha Danija Olma koji je sa Španjolskom sinoć postao prvak Europe.

Mamićeva zasluga za sve ove uspjehe spominje se na nekoliko mjesta, pa uz Kovačića tako stoji da ga je Zdravko Mamić pronašao u Austriji, a na dnu i vrhu grafike stoji jasna poruka: 'Hvala tata", uz sarkastičan komentar 'Ispričavamo se, stvarno sorry".

Pozdrav iz Međugorja

Sudeći po posljednjim izjavama iz Međugorja, Mamić će ove uspjehe vjerojatno slaviti izvan domovine. Nedavno je tako izjavio kako se "više nikada" ne kani vratiti u Hrvatsku dodajući kako je uvjeren da ga BiH neće izručiti osim ukoliko ne bude političkih pritisaka, ali je dao naslutiti kako u takvom slučaju zapravo ne razmišlja o samoubojstvu kako je to ranije sugerirao.

"Ugledni bosanskohercegovački i hrvatski odvjetnici su me uvjerili da nema pravnih elemenata za moje izručenje Hrvatskoj".

Mamić se već punu godinu nalazi u Međugorju gdje je stigao samo dan prije izricanja presude u Županijskome sudu u Osijeku. Osuđen je tada nepravomoćno na šest i pol godina zatvora. Prošle je godine Sud BIH odbio zahtijev da Mamić bude izručen Zagrebu što je potpisao i ministar pravde BIH Josip Grubeša.

Nova optužnica

U međuvremenu je protiv Mamića USKOK podigao novu optužnicu dok je Vrhovni sud RH odbijanjem žalbe za izuzeće predsjednika Suda u Osijeku otklonio prepreke za raspisivanje tjeralice. Iako Mamić tvrdi da po zakonima BiH nema pravnih elemenata za njegovo izručenje ono je zapravo moguće jer se može provesti na temelju međudržavnog sporazuma iz 2014. godine.

Ovaj sporazum je takvu mogućnost predvidio u slučajevima organiziranog kriminala te kada je kazeno djelo počinjeno nakon stupanja na snagu tog sporazuma, a upravo je takav slučaj s novom optužnicom protiv Mamića, navodi Jutarnji.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close