Bit će krasno s Krasnodarom

Mamić: Krasnodar je opasniji od CSKA, igraju ljepši nogomet

"To je momčad koja je u Ligi prvaka osvojila treće mjesto, treba ih respektirati. Dinamo može i mora biti bolji nego što je bio u ovom dijelu natjecanja da bismo egzistirali".
Sport / Nogomet | 14. 12. 2020. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: GNK Dinamo / Zoran Mamić, trener Dinama

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je ždrijeb 1/16 finala Europske lige

GNK Dinamo izvukao je ruski Krasnodar. Momčad koja je trenutno na osmom mjestu ruskog prvenstva, ali već je nekoliko godina u samom vrhu ruskog nogometa.

U ligi prvaka su zauzeli treće mjesto u skupini sa Chelseajem, Sevillom i Rennesom. Momčad je to puna stranaca u kojoj jako bitnu ulogu imaju Šveđani Berg i Claesson te Francuz Remi Cabella.

Mamić je odmah nakon izvlačenja rekao:

“Nije loše za nas, što je tu je. Očekujemo s veseljem tu utakmicu”, započeo je trener Dinama, prenose hrvatski mediji. 

Krasnodar ove sezone ne briljira u ligi, tek su na osmom mjestu.

“To sad i nije realno stanje iako ima dobrih momčadi. Vidjeli smo jučer veliku pobjedu protiv Lokomotiva Vedrana Ćorluke. To je momčad koja je u Ligi prvaka osvojila treće mjesto, treba ih respektirati. Dinamo može i mora biti bolji nego što je bio u ovom dijelu natjecanja da bismo egzistirali”, dodao je trener Dinama.

O usporedbi Krasnodara i CSKA, Mamić je zanimljivo rezonirao:

“Na tablici je stanje takvo da je CSKA gore, u vrhu. Ali čini mi se da Krasnodar igra bolji nogomet. Kod CSKA se sve svodilo na jednog, dva igrača poput našeg Vlašića i puno toga ide kroz sredinu terena. Krasnodar ima više opcija i čini mi se da mogu biti opasniji nego što je CSKA”, zaključio je Zoran Mamić.

Trener Krasnodara Murad Musaev kazao je kako Dinamo posljednjih godina ne igra značajnu ulogu samo u hrvatskoj ligi, nego i u Europi postiže dobre rezultate.

"U Ligi prvaka 2019/20 hrvatski prvak osvojio je pet bodova u skupini s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, a u ovoj sezoni Europske lige zauzeo je prvo mjesto u skupini. Siguran sam da ćemo se u 1/16 finala suočiti s teškim i zanimljivim protivnikom", kazao je Musaev. 

Kopirati
Drag cursor here to close