Dobre vijesti iz Italije

Maldini i njegov sin se oporavili od koronavirusa

Paolo je sada potpuno zdrav, više nema simptome koronavirusa i spreman se vratiti obvezama u Milanu.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2020. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni talijanski nogometaš Paolo Maldini (51) i njegov sin Daniel (18) oporavili su se od koronavirusa, objavili su talijanski mediji.

Paolo je sada potpuno zdrav, više nema simptome koronavirusa i spreman se vratiti obvezama u Milanu, gde je zaposlen kao tehnički direktor. Međutim, nakon otkaza Zvonimira Bobana nije poznato hoće li Maldini ostati u redovima "Rossonera" gdje je započeo i završio karijeru.

Od virusa se oporavio i njegov sin Danijel, koji je početkom veljače debitirao za prvi sastav Milana. 

Daniel je tako postao treća generacija Maldinija koja je zaigrala u dresu talijanskog velikana u Serie A. Prije njega za Milan je zaigrao i njegov djed Cesare, a potom i otac Paolo.

Cesare i Paolo su u dresu Milana osvojili ukupno 31 trofej pri čemu i šest europskih naslova prvaka, pa Daniel neće imati lagan zadatak kako bi nadmašio oca i djeda.

Cesare Maldini, koji je preminuo 2016. godine u dobi od 84 godine, je igrao za Milan od 1954. do 1966. upisavši više od 400 nastupa, a u dva navrata je bio trener kluba. Kao igrač je osvojio četiri 'scudetta', te jedan europski naslov, dok je kao trener osvojio Kup kupova i talijanski kup.

Njegov sin, Paolo je cijelu karijeru proveo u klubu sa San Sira. Od 1984. do 2009. godine upisao je 902 nastupa osvojivši 25 trofeja pri čemu sedam naslova prvaka, te pet Liga prvaka.

Kopirati
Drag cursor here to close