Uskočili iz omladinskog pogona

Maka Ivanković: Izgurat ćemo ovaj period svi zajedno

U jeku pandemije nogometna Premijer liga BiH igrat će se u posebnim okolnostima, a kakva je situacija oko nas, dobro je da se igra ikako.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2020. u 17:10 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klubovi moraju biti spremni na sve pa tako i da ostanu bez skoro kompletne seniorske momčadi, kao u slučaju Širokog Brijega, ili kompletnog stručnog stožera, kao kod Zrinjskog.

Mostarski klub ostao je bez svih trenera, odnosno svi oni morali su u samoizolaciju zbog pozitivnih testova na Covid19.

Tako će ekipu preuzeti trener U17 momčadi Mario Ivanković, a pomagati će mu Dalibor Cvitanović i Igor Melher.

“Specifična je situacija posvuda, probleme imaju brojni klubovi, pa je i kod nas došlo. Cijeli stožer je u karanteni sljedećih 14 dana, a mi treneri iz omladinskog pogona dobili smo zadatak da izguramo ovih nekoliko utakmica, koliko će ih biti u tom razdoblju. To ćemo napraviti uz njihovu pomoć, komunikaciju s trenerima prve momčadi, a želja je da prođemo što bolje i osvojimo što više bodova. Plan je da ostanemo konkurentni u prvenstvu, ali i da prođemo dalje u Kupu”, kaže Mario Ivanković - Maka.

Prvi zadatak im je pobijediti ekipu Slavije u osmini finala Kupa BiH. Zrinjski će biti apsolutni favorit, iako je Slavija nepoznanica jer se natječe u Ligi Republike Srpske.

“Slavija jeste član Prve lige RS-a ali to nije klub koji bi trebali podcijeniti. Slavija ima dugu tradiciju i u njihovoj ekipi je dosta iskusnih igrača. Mi ćemo sigurno izaći s kombiniranom momčadi, jer želimo neke igrače odmoriti za prvenstveni susret s Olimpikom za vikend, ali tko god bude igrao potrudit ćemo se da prolaz ne dođe u pitanje”, dodao je Ivanković.

Susret Zrinjskog i Slavije igra se u srijedu u 15 sati, kao uostalom i se druge utakmice osmine finala Kupa BiH. U ovoj fazi igra se samo jedna utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close