Nakon odlaska Younga

Maguire novi kapetan Manchester Uniteda

“Sve što znam o njemu govori mi da je lider. Maguire će nositi kapetansku traku“, objasnio je svoju odluku Solskjaer.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2020. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ole Gunar Solskjaer, menadžer Manchester Uniteda danas je potvrdio da Ashley Young odlazi u milanski Inter, a da će njegovu ulogu kapetana naslijediti Harry Maguire, koji je prošlog ljeta stigao iz Leicester Cityja, prenosi Anadolija.

“Sve što znam o njemu govori mi da je lider. Maguire će nositi kapetansku traku“, objasnio je svoju odluku Solskjaer.

Norveški trener je također rekao da je došlo “pravo vrijeme“ da Young napusti Old Trafford, ali ga je i pohvalio kao “pun pogodak“ zbog fantastičnog načina na koji je bio na usluzi klubu.

“Young na ljeto puni 35 godina, a ako negdje može dobiti dvogodišnji ugovor, mislim da je na njemu da to iskoristi. Nismo bili spremni ponuditi mu to. Bio je dobar 'sluga' kluba. Bio je kapetan i osvajao je trofeje, ali imamo igrača čije vrijeme dolazi. Znači, došlo je vrijeme za rastanak. Obavio je fantastičan posao i fantastično je služio klubu. Mislim da je za njega to bila prilika kojoj je morao reći da. Dobili smo obeštećenje za nekoga tko je bio izuzetno lojalan klubu“, kazao je Norvežanin za britanske medije.

Young je u Manchester United stigao 2011. godine iz Aston Ville. Za “crvene đavole“ je odigrao 261 utakmicu u svim natjecanjima i postigao 19 golova. Tijekom karijere igrao je još i za Watford u kojem je prošao i omladinsku školu. U dresu reprezentacije Engleske upisao je 39 nastupa uz sedam pogodaka.

Novi kapetan 26-godišnji Maguire je jedno od najskupljih pojačanja Uniteda. Stigao je prije pet mjeseci iz Leicestera za 94 milijuna eura. Ove sezone za “crvene đavole“ odigrao je 29 utakmica u svim natjecanjima. Engleski je reprezentativac, a u dresu sa državnim grbom do sada je nastupio 26 puta i postigao jedan gol.

 

Kopirati
Drag cursor here to close