Lukaku stao uz bok s pravim Ronaldom, Diegom Militom i Samuelom Eto'om

Posljednja tri igrača koja su prije Lukakua uspjeli u jednoj sezoni postići 30 ili više golova za Inter bili su Ronaldo, Diego Milito i Samuel Eto'o.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2020. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Inter Twitter / Romelu Lukaku u ovoj je sezoni postigao 30 golova za Inter

Inter se nakon osvajanja drugog mjesta u Serie A uspio dokopati i četvrtfinala Europske lige svladavši u Njemačkoj na terenu Schalkea momčad Getafea s 2:0.

Put Nerazzurrima prema trijumfu prvo je utabao vratar Samir Handanović s nekoliko odličnih intervencija i Romelu Lukaku, koji je postigao vodeći pogodak.

Taj je zgoditak belgijskom reprezentativcu bio 30. u ovoj sezoni za Inter u svim natjecanjima, čime je stao uz bok trojici fenomenalnih napadača talijanskog velikana koji su mreže parali u prošlosti.

Naime, posljednja tri igrača koja su prije Lukakua uspjeli u jednoj sezoni postići 30 ili više golova za Inter bili su Ronaldo, Diego Milito i Samuel Eto'o. 

Čudesni Luis Nazario de Lima Ronaldo, kojeg mnogi od pojave Cristiana Ronalda vole zvati i "pravi Ronaldo", u svojoj debitantskoj sezoni (1997./1998.) u dresu Nerazzurra postigao je 34 pogotka.

Imao je tada nepune 22 godine i činilo se da mu je samo nebo granica, ali nažalost ozljede su ga zaustavile da postigne i više od toga.

Okruglih 30 golova ibilježio je Diego Milito u najboljoj sezoni u povijesti Intera. Te 2009./2010. Argentinac je bio prvi strijelac ekipe koja je pod vodstvom Josea Mourinha osvojila Serie A, Kup Italije i Ligu prvaka.

Sezonu kasnije istaknuo se Samuel Eto'o sa čak 37 pogodaka.

Sad se tom biranom društvo priključio i Lukaku, koji ima vremena poboljšati svoj golgeterski učinak jer Inter će u ponedjeljak igrati u četvrtfinalu Europske lige protiv boljeg iz dvoboja između Bayer Leverkusena i Glasgow Rangersa. 

Kopirati
Drag cursor here to close