Rusija se crveni

Lukaku lakoćom riješio Ruse i najavio velike stvari

Belgijanci, brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva, otvorili su Europsko prvenstvo uvjerljivom 3:0 pobjedom protiv Rusije u St Peterburgu.
Sport / Nogomet | 12. 06. 2021. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgija je rutinski stigla do pobjede protiv Zbornaje od 3:0, a golove su zabili Romelu Lukaku (10, 88) i Thomas Meunier (34).

Belgija je otvorila susret na najbolji mogući način. Iako je Rusija na početku imala prividnu inicijativu, Belgija je zabila već u 10. minuti. Dries Mertens je centrirao, ruski stoperi nisu se snašli, lopta je stigla do Romelu Lukakua koji, iako se na prvu mislilo da se nalazi u zaleđu, iz dozvoljene pozicije zabio za vodstvo Belgije.

U 27. minuti Thimothy Castagne morao je napustiti igru zbog ozljede, a unutra je ušao Thomas Meunier i upravo je on šest minuta nakon ulaska zabio za 2:0.

Točku na “i” postavio je Lukaku u 88. Meunier je nakon gola upisao sjajnu asistenciju, proigrao je napadača Intera koji iz prve neobranjivo pogađa za svoj 62. pogodak u reprezentativnom dresu.

Jedan od favorita turnira imao je još nekoliko prilika, no rezultat se više nije mijenjao.

Belgijanci su igrali bez Kevina De Bruynea, a rekonvalescent Eden Hazard dobio je tek posljednjih 18 minuta.

U prvom susretu 2. kola u ovoj skupini 16. lipnja sastaju se Finska i Rusija (St Petersburg), a dan kasnije u Kopenhagenu će igrati Danska i Belgija.

Posljednje kolo u skupini donosi oglede Rusije i Danske (Kopenhagen), te Belgije i Finske (St Peterburg), a oba susreta su 21. lipnja.     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close