Europska liga

Lukaku junak Seville: Andalužanima šesti naslov zahvaljujući autogolu

Ever Banega izveo je centaršut nakon prekršaja, no loptu je izbila Interova obrana. Diega Carlosa škaricama šutira odbijanac, a Romelu Lukaku preusmjerava loptu u vlastitu mrežu i Handanović je potpuno nemoćan - 3:2.
Sport / Nogomet | 21. 08. 2020. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Seville pobjednici su ovosezonskog izdanja Europske lige, oni su u finalu igranom u petak u Koelnu svladali milanski Inter sa 3-2 (2-2).

Utakmica između Intera i Seville u finalu Europske lige na
RheinEnergie Stadionu u Kölnu počela je u znaku dominacije talijanskog viceprvaka.

U četvrtoj minuti Lukaku se zaletio s loptom po desnoj strani napada, došao u sam kazneni prostor, a tu ga ruši Diego Carlos i to je najstroža kazna za milanski sastav.

U 12. minuti je Jesus Navas nakon dobre akcije centrirao s desne strane, a na prvoj vratnici se našao Nizozemac Luuk de Jong i zakucao loptu iza Handanovića za izjednačenje.

Preokret u 33. minuti! Nabacio je Banega iz slobodnog udarca iz daljine iskosa, magičnom loptom pronalazi de Jonga na desnoj strani šesnaesterca, a on odličnim skokom udara loptu glavom i još jednom matira Handanovića - ovaj put udarcem u daljnji kut. Gol u stilu klasičnog centarfora!

Ipak, samo dvije minute kasnije poravnanje. Brozović je izveo slobodan udarac iz slične pozicije kao i Banega, samo nešto bliže. Napravio je to odlično, a u skoku je najviši urugvajski veteran Diego Godin koji zabija glavom za novo izjednačenje!

U drugome dijelu kao da su obje ekipe ubacile u nižu brzinu, igrajući oprezno i čekajući na pogrešku protivnika.

Prvu, i ujedno najveću Interovu šansu u drugome dijelu, imao je Lukaku u 65. minuti.

Belgijac je izbio sâm pred Bona nakon izbjegavanja ofsajd zamke jer je krenuo u trk sa svoje polovice, osvojio jedno 30-ak metara, no vratar Seville istrčao je i spasio siguran pogodak obranivši ovaj udarac.

Sevilla je ponovno preokrenula u 74. minuti.

Ever Banega izveo je centaršut nakon prekršaja, no loptu je izbila Interova obrana. Diega Carlosa škaricama šutira odbijanac, a Romelu Lukaku preusmjerava loptu u mrežu i Handanović je potpuno nemoćan - 3:2.

Priliku za poravnanje Inter je stvorio u 82. minuti.

Ubačeno je s lijeve strane, Regulion je promašio loptu, ona je došla do Mosesa koji iz gužve nekako uspjeva gurnuti loptu prema mreži, no s obzirom da je njena putanja bila iznimno spora, igrači Seville je uspjevaju spriječiti da prijeđe liniju gola.

Pred sami kraj, u sudačkoj nadoknadi, Borzović je ubacio iskosa s desna, odlično pronašao Candrevu koji je tek ušao u igru, a on prosljeđuje loptu u bliži kut koju Bono relativno lako brani.

Tako je Sevilla po šesti put osvojila naslov pobjednika Europske lige. Može se kazati - potpuno zasluženo. Inter u petak nije imao svoju večer.

Kopirati
Drag cursor here to close