Je li ovo dokaz?

Luka Jović ispraznio svoj ormarić u Eintrachtu: Od ponedjeljka u Realu?

U prošloj je sezoni ovaj nadareni nogometaš odigrao zaista čudesno, nastupivši u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija. Drugi je najbolji strijelac Europa lige, odmah iza Olivera Girouda.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2019. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajni 21-godišnji nogometaš Luka Jović ispraznio je svoj ormarić u svlačionici Eintrachta i od ponedjeljka će vjerojatno postati novi član Real Madrida.

Transfer je, sudeći prema njemačkim medijima, već dogovoren. Ekipi iz Frankfurta pripast će 60 milijuna eura odštete, a Jović će od 3. lipnja postati član Kraljeva.

Eintracht će dobro zaraditi, a Luka je iznimno zahvalan klubu koji ga je gurnuo u visine.

Tako je u prošloj sezoni ovaj nadareni nogometaš odigrao zaista čudesno, nastupivši u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija. Drugi je najbolji strijelac Europa lige, odmah iza Olivera Girouda.

Pored Reala povezivao se s još nekoliko europskih velikana. Prije svega tu je bila Barcelona, a zatim su interes pokazivali Bayern i Liverpool.

Ipak, na kraju je Jović završio u Realu. Napravio je transfer iz snova i on će od naredne sezone uz Karima Benzemu predvoditi napad Kraljeva.

Jović je karijeru počeo u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Igrao je potom za Apolon Limassol i Benficu, koja ga je 2017. godine posudila Eintrachtu.

Njemački tim je njegovim dovođenjem napravio pravi potez. Otkupili su ga za samo sedam milijuna eura, a sada ga prodaju za devet puta veću cifru.

Luki Joviću sada predstoje dvije važne utakmice s reprezentacijom Srbije, 7. i 10. lipnja, protiv Ukrajine i Litve.

Real odustao od Joaoa Felixa jer Benfica traži previše

Real Madrid je planirao kupiti Joaoa Felixa od Benfice i posuditi ga odmah natrag portugalskoj strani, ali oni su morali prekinuli svoju akciju dovođenja mlade zvijezde jer je prioritet dovođenje Edena Hazarda.

Los Blancosi su bili spremni platiti do 80 milijuna eura za nadarenog napadača, čija je izlazna klauzula 120 milijuna eura.

Međutim, zbog predstojećih dolazaka Hazarda i Rodryga Goesa, kao i zbog financijskih implikacija mogućeg dogovora s Benficom koja je zahtijevala naknadu za nominalnu otkupnu klauzulu od 120 milijuna, Real se povukao, piše Marca.

Osim toga, Joao Felix bi prelaskom u Real morao računati da će mu konkurencija za startnu poziciju biti Hazard, Rodrygo, Marco Asensio, Vinicius Junior i Isco.

Benfica, koja je pokušala podići Felixovu otkupnu klauzulu na 200 milijuna eura, ionako nije prihvatila ponuđenih 80 milijuna.

To ostavlja prostor Barceloni i Atletico Madridu da se natječu s Manchester Cityjem, Manchester Unitedom, Chelseajem i Juventusom za potpis 19-godišnjaka iz Portugala.

Barcelona je bila iznimno zainteresirana za sklapanje ugovora s ovim mladićem sve dok izgledi za uvođenje Antoine Griezmanna iz Atletica nisu postali realna mogućnost.

Joao Felix je postigao 13 golova uz osam asistencija u posljednjih 19 utakmica portugalske lige, čime je umnogome pomogao Benfici da se okruni naslovom prvaka pod vodstvom trenera Bruna Lagea.

Kopirati
Drag cursor here to close