Bundesliga

Luka Jović dvostruki strijelac za Eintracht protiv Schalkea

U susretu 16. kola njemačke Bundeslige Eintracht je u Frankfurtu slavio s 3:1 protiv Schalkea. Luka Jović, koji se vratio u bivši klub, ušao je s klupe i zabio dva pogotka.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2021. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prošlom je kolu Schalke nadigrao Hoffenheim i činilo se kako bi mogao iznenaditi i u Frankfurtu, no Eintracht je imao drugačije planove, zasluženo je pobijedio s 3:1 i zauzeo kurs prema vrhu tablice.

Junak domaćih je bio Luka Jović, koji se nedavno vratio iz Real Madrida. Ušao je u 62. minuti i samo desetak minuta kasnije postigao gol za pobjedu svoga kluba, na asistenciju sunarodnjaka Filipa Kostića. Zapravo, bio je to prvi od njegova dva gola u debiju nakon povratka.

Jović je u nadoknadi vremena sjajno sve napravio i postigao gol za konačnih 3:1.

Prethodno je u prvom dijelu, točnije u 28. minuti Andre Silva pogodio za 1:0, a već u sljedećem napadu Schalke izjednačio na 1:1 preko Hoppea.

Jovićev ulazak bio je koban za goste iz Gelsenkirchena, koji ostaju zadnji na tabeli sa samo sedam bodova.

Svih 90 minuta na terenu proveo bh. reprezentativac Sead Kolašinac, kojeg je Schalke posudio od Arsenala do kraja sezone.

Prvak Bayern je teže od očekivanog s 2:1 pobijedio Freiburg i iskoristio remi RB Leipziga te pobjegao ne četiri boda.

U sedmoj minuti igre Thomas Müller fantastično prvim dodirom izbacuje Roberta Lewandowskog u zicer pred drugim Müllerom, Florianom. Poljak je neumoljiv i to je 1:0.

Sada je sjajni Poljak s 21 golom uvjerljivo vodeći strijelac Bundeslige.

On je do 21 gola stigao nakon samo 16 odigranih utakmica i tako je srušio bundesligaški rekord koji je dosad pripadao legendarnom Gerdu Muelleru (20 golova u 16 prvih kola).

S ovim se rezutatom ušlo u drugo poluvrijeme, a u 62. minuti stiglo je izjednačenje gostiju.

Izveden je korner s desne strane, loptu je prebacio Nicolas Hofner prema drugoj vratnici, a tamo glavom opet reagira Nils Petersen, koji prebacuje loptu preko crte gola.

Nils Petersen je inače koji trenutak ranije u igru ušao umjesto Ermedina Demirovića.

Ipak, Bavarci uspjevaju doći do pobjedonosnog pogotka u 74. minuti. Nakon dobre akcije Leroy Sane vješto spušta loptu prema Mülleru koji neometan smješta loptu s poludistance u kut mreže za konačnih 2:1.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close