Raketa za El Pais

"Luka je igrač s posebnim talentom, on svakoga oko sebe čini boljim"

"Ne volim ga vidjeti u Madridu. On je igrač koji ima drukčiji talent, poboljšava svakoga oko sebe. To se pokazuje kada nije na terenu; Real Madrid je druga momčad bez Luke".
Sport / Nogomet | 09. 07. 2018. u 07:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči utakmice generacije koju je Hrvatska u subotu odigrala protiv Rusije u Sočiju, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić dao je intervju za ugledni španjolski El Pais, govoreći ponajviše o Modriću, Iniesti i šansama Vatrenih da osvoje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Novinar El Paisa podsjetio je Rakitića na početku na nastup za reperezentaciju Švicarske, dječaci do 17 godina, upravo protiv Hrvatske.

"Kao da je bilo jučer. To je bila utakmica u kojoj sam najmanje uživao u životu. Tog sam dana shvatio da nešto nije u redu. Ne bih volio igrati ni protiv Švicarske. To je moj dom. Ja sam veliki obožavatelj švicarske reprezentacije, bio sam jako tužan zbog njihove eliminacije. Sada se nadam da će svi ljudi u Švicarskoj podržati mene i Hrvatsku", kazao je popularni Raketa.

Odgovarajući na pitanje što je prvo pomislio kad je vidio Iniestu na klupi Španjolske u osmini finala protiv Rusije, Rakitić kaže kako mu je tada prva misao bila da uopće više ne razumije nogomet.

"Osjećao sam se u tom trenutku kao da više uopće ne razumijem nogomet. Mislio sam kako igram neki drugi sport. Jako me je rastužilo vidjeti na klupi možda i najboljeg igrača u povijesti na toj poziciji", kazao je.

Već su svi uočili da Luka Modrić godinama čini svoje suigrače boljim. Vidljivo je to i u reprezentaciji i u Real Madridu.

"Moglo bi biti da u Španjolskoj trenutno nema igrača koji bi u Realu mogao dati ono što daje Luka, ali ne volim ga vidjeti u Madridu. On je igrač koji ima drukčiji talent, poboljšava svakoga oko sebe. To se pokazuje kada nije na terenu; Real Madrid je druga momčad bez Luke".

O Messiju na Svjetskom prvenstvu kaže kako se radi o igraču kojega bi uvijek poželio u svome timu.

"On je, daleko, najbolji na svijetu. Ali igranje za reprezentaciju nije isto što i igranje za svoj klub, to se događa svima. Ali, susresti se s Messijem i Argentinom je posebna motivacija za svaki tim. Mi smo se na poseban način pripremali za tu utakmicu, kako bismo bili sigurni da on neće imati lak posao", rekao je Rakitić.

O šansama da s Hrvatsko osvoji Svjetsko prvenstvo, Rakitić kaže kako je maštanje dobra stvar, ali uvijek treba razmišljati samo o sljedećoj utakmici, pri čemu je utakmica protiv Rusije presudna. Čini se kako je pogodio 'u sridu'.

Kopirati
Drag cursor here to close