Ludnica na Mestalli, Sevilli gradski derbi

Real Sociedad je bez poraza jako dugo, od kolovoza, velikih 16 utakmica. I naravno prvi je na tabeli. Baskijci ne žele prepustiti vrh, jer su ove nedjelje uzeli nova tri boda na El Sadari u Pamploni.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2021. u 23:30 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uz Italiju, nedjelja je bila rezervirana za također jedan veliki derbi. Onaj Andaluzije u kojem je Betis dočekao Sevillu, međutim, ono što se dešavalo u ovom derbiju ostalo je u sjeni utakmice između Valencije i Atletico Madrida.

Tamo je Valencia je bila na rubu ponora, gubila je do sudačke nadoknade 1:3, ali je na kraju izvukla bod. Junak utakmice je bio Hugo Duro koji je dobio priliku u 85. minuti. Do njegovog ulaska činilo se kako Atletico može samo čudom ostati bez tri boda. U završnici prvog dijela Luis Suarez je osigurao minimalnu prednost gostima. Odmah na startu drugog poluvremena Stefan Savić pomaže domaćinu i autogolom vraća utakmicu na početak.

Međutim, aktualni prvaci preko Griezmanna i Vrsaljka idu na velikih 1:3. Vrsaljko je zabio iz velike blizine za 3:1 u 62. minuti, a iako je izgledalo da je postigao gol rukom, nakon intervencije VAR-a pogodak mu je priznat. Zadranin je zadnji gol za Atletico zabio sredinom prosinca 2020. godine u Kupu Kralja protiv Cardasarra. I kada je izgledalo da gosti idu kući pjevajući, Hugo Duro postiže dva gola u ludoj završnici, 92. i 97. minuti za konačnih 3:3.

Takvih uzbuđenja nije bilo u susretu Betisa i Seville. Domaćem sastavu je u prvom dijelu poništen jedan gol zbog nedozvoljene pozicije, dok je veznjak Rodriguez zaradio drugi žuti karton u 45. minuti. Čovjeka više na terenu gosti koriste u drugom dijelu te preko Acune, dok je posao Sevilli olakšao autogolom nespretni Bellerin,

Real Sociedad je bez poraza jako dugo, od kolovoza, velikih 16 utakmica. I naravno prvi je na tabeli. Baskijci ne žele prepustiti vrh, jer su ove nedjelje uzeli nova tri boda na El Sadari u Pamploni. Utakmica je odlučena u posljednjih dvadeset minuta. Merino je osigurao vodstvo gostima, dok je pobjedu potvrdio Januzaj s bijele točke.

Mallorca se izvukla na svom terenu slično kao Valencija. Elche je vodio dva puta, drugi gol za domaće postiže Maffeo u 85. minuti. Villarreal je ranim golom Triguerosa iz deset minute osigurao tri boda protiv Getafea.

Real Sociedad prevodi karavanu s 28 bodova, dok su Real Madrid i Sevilla jako blizu, imaju samo jedan manje. Atletico Madrid je
četvrti, Betis peti, Barcelona te deveta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close