Engleska Premier liga

Ludilo u Engleskoj: De Gea poklonio bod Chelseaju, poraz Arsenala

Chelsea je do boda stigao u 43. minuti kada je Marcos Alonso iskoristio poklon Davida De Gea i zabio za 1:1. Ovo je treća velika pogreška španjolskog golmana u posljednje četiri utakmice, a toliko ih nije napravio u prethodne 123 utakmice.
Sport / Nogomet | 29. 04. 2019. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Manchester United - FC Chelsea 1:1

Manchester United i Chelsea su u derbiju 36. kola Premier lige na Old Traffordu odigrali 1:1, a takvim raspletom najzadovoljniji su u Tottenhamu.

Crveni vragovi su poveli već u 11. minuti kada je Mata na svoj rođendan zabio bivšem klubu zabio Juan Mata. Prije njega na svoj rođendan u Premier ligi zabili su Wayne Rooney i Anthony Martial.

Španjolac je uz Marka Hughesa tek drugi igrač koji je igrao za oba kluba i zabijao u ovim derbijima.

Chelsea je do boda stigao u 43. minuti kada je Marcos Alonso iskoristio poklon Davida De Gea i zabio za 1:1.

Ovo je treća velika pogreška španjolskog golmana u posljednje četiri utakmice, a toliko ih nije napravio u prethodne 123 utakmice.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je do 76. minute kada ga je zamijenio Loftus-Cheek.

United je remijem ostao šesti sa 65 bodova, Chelsea je četvrti sa 68 bodova.

U borbi za Ligu prvaka još su Tottenham sa 70 bodova, te Arsenal sa 66 bodova.

Rezultati by SofaScore

Arsenal sve dalje od Lige prvaka

U prvom nedjeljnom dvoboju 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Leicester je na svom King Power stadionu pobijedio londonski Arsenal s 3:0 (0:0).

'Topnici' su od 36. minute igrali s desetoricom igrača, jer je drugi žuti karton dobio Maitland-Niles, a domaća momčad je brojčanu prednost iskoristila u drugom poluvremenu.

Leicester je poveo pogotkom 21-godišnjeg belgijskog veznjaka Yourija Tielemansa u 59. minuti, a u završnici dvoboja dvaput je loptu u mrežu poslao Jamie Vardy (86, 90+5).

Manchester City gostovao je kod Burnleyja i pobijedio s minimalnih 1:0 (Aguero), a ta pobjeda mu je donijela povratak na čelo ljestvice na kojoj vodi sada vodi isperd Liverpoola sa 92 boda, dok Redsi imaju bod manje.

Kopirati
Drag cursor here to close