Jedan iznad svih

'Luđak' objasnio zbog čega je Modrić bolji od Gerrarda, Lamparda, Scholesa…

"Pomislio sam da je on igrač koji je na potpuno drugoj razini i na ljeto ga je Real Madrid kupio. Iskreno, moglo se vidjeti da je na elitnoj razini, što je dokazao svime što je osvojio. Tako da je on najbolji protiv kojeg sam igrao"
Sport / Nogomet | 29. 04. 2020. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Zimbio / Joey Barton i Luka Modric, 2011. godine, Tottenham protiv Queens Park Rangersa 

Joey Barton puno je poznatiji po svojoj prgavosti i lošem ponašanju na i izvan terena nego što je po nekom velikom nogometnom majstorstvu. Ipak, ne treba umanjiti karijeru čovjek koji je igrao za Newcastle, QPR, Burnley, Marseille, Rangerse i Manchester City. To je i više nego respektabilno.

Barton je, igrajući za engleske prvoligaše, vodio bitke i protiv najboljih veznjaka koji su tada igrali u engleskom nogometu.

Jedan od njih je i Luka Modrić, a Barton je upravo o kapetanu hrvatske reprezentacije imao samo riječi hvale, rekavši ako se radi o najboljem protiv koeg je igrao.  

"Sretan sam što sam igrao protiv velikih imena svakog ligaškog kluba. Protiv Roya Keanea sam igrao pred kraj karijere kad nije bio toliko moćan box-to-box veznjak kao u ranijim danima u Unitedu i Forrestu. Bio je više pozicijski veznjak, ali sjajno je to radio i prilagođavao se igri", započeo je Barton za Football CFB Podcast, prenose hrvatski mediji.

"Scholesa je pak bilo teško pratiti. Čuvaš ga i onda odigra preciznu dijagonalu od 45 metara. Bio si proklet ako si ga pratio i ako nisi. Gerrard je bio nevjerojatno fizički moćan, mogao je strašno puno trčati i mogao je sve".

Imao je Barton uistinu priliku upoznati mnoge velike igrače u engleskoj Premier ligi, a mora se priznati kako sjajno 'skautira'.

"Lampard je pak bio vrhunski u zabijanju golova. No Makelele je za mene bio najbolja četvorka na svijetu u to vrijeme, dok je Vieira jednostavno bio premoćan. Mogao bih puno nabrajati, ali onaj protiv kojeg sam imao sreće igrati dok je bio na vrhuncu je Luka Modrić dok je bio u Spursima", kazao je još Joey Barton.

Prisjetivši se svih, svoju je opservaciju zaokružio s Lukom Modrićem.

"Sjećam se da sam prilikom izlaska na teren tada pomislio kako je najbolji protiv kojeg sam igrao u Premiershipu. Pomislio sam da je on igrač koji je na potpuno drugoj razini i na ljeto ga je Real Madrid kupio. Iskreno, moglo se vidjeti da je na elitnoj razini, što je dokazao svime što je osvojio. Tako da je on najbolji protiv kojeg sam igrao", zaključio je Barton.

Kopirati
Drag cursor here to close