Najava utakmice

Lovren: Hrvatska mora igrati čvrsto i uzeti tri boda protiv Češke

Lovren, koji je spreman za svoj prvi nastup na EURU, smatra da Hrvatskoj u nastavku prvenstva neće biti jednostavno.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2021. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Češka nije loša reprezentacija, ali Hrvatska mora igrati čvrsto i uzeti tri boda'', ocijenili su u utorak na konferenciji za novinare hrvatski reprezentativci Dejan Lovren i Šime Vrsaljko. 

"Sigurno je da će sljedeća utakmica iziskivati puno veći pritisak i veću želju za golom jer nam je rezultat bitan, bitno je da damo maksimum na terenu", izjavio je u utorak Šime Vrsaljko na konferenciji za novinare.

"Nismo iznenađeni rezultatom susreta između Škotske i Češke. Sljedećih ćemo dana raditi detaljnu analizu i maksimalno ćemo se pripremiti za njih, uz maksimalan respekt. Bitno je da budemo na nivou na kojem trebamo biti i onda neće izostati rezultat. Sljedeća će utakmica biti 'fajterska i na njoj će biti najbitniji rezutat, svjesni smo toga da na terenu morao napraviti situaciju koja nama najviše odgivara", kazao je Vrsaljko.

Neće biti jednostavno

Lovren, koji je spreman za svoj prvi nastup na EURU, također smatra da Hrvatskoj u nastavku prvenstva neće biti jednostavno.

"Neće biti jednostavno, bit će tu svega, ali ako budemo pravi ne bi trebalo biti problema. Česi su sada u prednosti, imaju ta tri boda, imaju samopouzdanja, ova pobjeda im je dala krila. Mi moramo biti oprezni i čekati naše prilike", ocijenio je Lovren Češku protiv koje Hrvatska igra sljedeću utakmicu na EURU u petak u 18 sati.

"Protiv Škotske će također biti velika utakmica, oni igraju na svom terenu, žele se dokazati pred svojom publikom, trebamo biti oprezni", dodao je Lovren.

Lovren smatra  da ni Škotska ni Češka nisu loše ekipe. "Utakmica Češka-Škotska (2-0 je bila tvrda utakmica na početku s fantastična dva gola Schicka", rekao je.

Česi jaki u prekidima

Što se tiče Čeha, misli da su jaki u prekidima.

"Oni su jaki u prekidima, to su pokazali, pogotovo u skoku, imaju visoke igrače.  Ne znam hoćemo li se mi koncentrirati na prekide, mi imamo igrače koji igraju drugačije, mi uživamo u posjedu lopte. Ako bude prilika, to ćemo iskoristiti, treba biti čvrst od početka do kraja i uzeti tri boda", istaknuo je Lovren.

Osvrnuli su se obojica i na poraz od Engleske i na hrvatsku obranu. 

"Obrana je odlična, mislim da smo svi zajedno odlični, od onih na klupi, na tribini do onih na terenu. Obrana počinje s prvim igračem, to je napadač pa do zadnjeg, do golmana", kazao je Vrsaljko. "Mislim da smo kolektiv, igramo dobro kao kolektiv i loše kao kolektiv, svaki dan naporno radimo na tome da budemo bolji", dodao je, javlja Hina.

Lovren je kazao kako protiv Engleske Vatreni nisu bili pravi. "Protiv Engelske nismo dobro ušli,  trebali smo više dati, mogli smo više, htejli smo ta tri boda, ali nismo odradili kako treba",  ocijenio je Lovren osvrnuvši se na obranu.

"Obrana se sastoji od 11 igrača, da smo mogli bolje, mogli smo, posebno kod gola, ali solidno su svi odradili posao u obrani", nadovezao. 

Što se tiče njegovog povratka u reprezentaciju, istaknuo je da se on osjeća dobro, da se vraća u svoj ritam, ali da je izbornik Dalić taj koji će odlučiti hoće li zaigrati. 

Kopirati
Drag cursor here to close