Prvi čovjek Serie A

Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica

''Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica," poručio je prvi čovjek talijanske Serie A.
Sport / Nogomet | 08. 10. 2019. u 09:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek talijanske Serie A Luigi De Siervo najavio je žestoku borbu protiv rasizma na talijanskim nogometnim stadionima.

"U borbi protiv rasizma koristit ćemo i napredne tehnologije. Lovit ćemo rasiste jednog po jednog pomoću tehnologije prepoznavanja lica," poručio je De Siervo.

"Na našim stadionima postoje rasisti, a mi imamo nula toleranciju na rasizam i zato idemo po njih. Učinit ćemo to pomoću tehnologije. Zahvaljujući prepoznavanju lica, uhvatit ćemo odgovorne i osigurati da više ne mogu ući na stadion," dodao je, javlja Hina.

Talijanske nogometne vlasti u posljednje su vrijeme žestoko kritizirane kako nisu dovoljno učinile u borbi protiv rasizma. Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino pozvao ih je da hitno riješe rasističke ispade na stadionima jer je rasizam u talijanskom nogometnu postao ozbiljan problem.

"Pitanje rasizma u Italiji nije se popravilo i predstavlja ozbiljan problem," rekao je predsjednik krovne nogometne organizacije za talijansku TV postaju Rai 2.

Infantino se oglasio nakon posljednjeg incidenta koji se dogodio za vrijeme utakmice između Atalante i Fiorentine (2-2).

Video: Utakmica Atalanta - Fiorentina nakratko prekinuta zbog vrijeđanja igrača Dalberta Henriquea na rasnoj osnovi

Utakmica je u prvom poluvremenu nakratko prekinuta nakon što su navijači Atalante na rasnoj osnovi vrijeđali igrača Fiorentine Dalberta Henriquea.

Slični incidenti ove sezone su zabilježeni i na utakmicama u Veroni i Cagliariju, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close