Nakon produžetaka

Engleska: Fulham novi prvoligaš

Engleski hram nogometa Wembley bio je pozornicom jedne od najvažnijih utakmica u sezoni. Naime, za plasman u Premierligu igrali su Brentford i Fulham, a iskusniji tim na kraju je pobijedio u produžecima (2:1).
Sport / Nogomet | 04. 08. 2020. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Fulhama se vratio u englesku Premierligu

Nogometaši Fulhama izborili su povratak u najviši razred engleskog nogometa. U odlučujućoj utakmici na Wembleyju Fulham je s 2:1 slavio protiv Brentforda, a prelomni trenutak na susretu dogodio se samoj završnici prvog produžetka.

Pogodak o kojem će se pričati još danima i koji će vratar Brentforda pamtiti David Raya pamtiti do kraja svog života zabio je Joe Bryan u 15. minuti prvog produžetka.

On je izveo slobodni udrac iskosa s otprilike 30 metara i činilo se da će ubaciti loptu na peterac. To je pomislio i Raya koji je ostavio bliži kut u potpunosti nebranjen, a kada je uvidio da je Bryan pucao dogodilo mu se ono najgore. Okliznuo se na prvom koraku i nije više stigao pokriti loptu koja je završila u mreži.

Isti je igrač, koji inače igra na poziciji lijevog braniča, postigao još jedan pogodak u 117. minuti. Nakon duplog pasa s Aleksandrom Mitrovićem Bryan je izbio sam pred Rayu i zabio za 2:0, odnosno povratak Fulhama u Premierligu.

Brentford je u posljednjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade, uspio postići pogodak, ali odmah nakon toga sudac je svirao kraj i slavlje Fulhama moglo je započeti. 

Osim ponosa, tradicije i respekta koje nosi članstvo u premijerligaškom društvu, procjenjuje se da je ova utakmica u financijskom smislu 'teška' oko 200 milijuna eura.

 

Kopirati
Drag cursor here to close