Transferi

Llorente i Aurier u Tottenhamu, Oxlade-Chamberlain u Liverpoolu

Sport / Nogomet | 31. 08. 2017. u 14:21 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski reprezentativac Fernando Llorente potpisao je ugovor s engleskim prvoligašem Tottenhamom vrijedan 16 milijuna eura.

Kako javlja BBC Sport, Tottenham je tako pobijedio gradskog rivala Chelsea u utrci za potpisom 32-godišnjeg napadača Swanseaja.

Chelsea se nadao da je transfer Llorentea siguran, posebice zato što je Španjolac surađivao s trenerom Antoniom Conteom u Juventusu, ali je prvak Engleske ostao i bez drugog napadača ovog ljeta poslije Romelua Lukakua.

Llorente iza sebe ima veliko iskustvo, igrao je za Athletic Bilbao, Juventus i Sevillu, a prošle je sezone sa 15 golova pomogao Swanseaju da izbjegne ispadanje iz Premier league.

U dresu španjolske reprezentacije odigrao je 24 utakmice i zabio sedam golova.

Pridružio se i Aurier

Engleski nogometni doprvak Tottenham Hotspur u četvrtak je kompletirao dovođenje bjelokošćanskog desnog braniča Sergea Auriera (24) iz Paris SG-a. Vrijednost transfera procjenjuje se na 25 milijuna eura.

Aurier bi u momčadi Spusrsa trebao zamijeniti Kylea Walkera koji je ranije ovoga ljeta otišao u Manchester City za 50 milijuna funti.

Aurier je treće obrambeno pojačanje Tottenhama u završnici prijelaznog roka nakon što je prošloga tjedna u Londonu stigao kolumbijski stoper Davinson Sanchez iz Ajaxa, dok je u srijedu kompletiran transfer 19-godišnjeg argentinskog braniča Juana Foytha iz Estudeiantesa.

Oxlade-Chamberlain prešao iz Arsenala u Liverpool

Engleski nogometni reprezentativac Alex Oxlade-Chamberlain (24) nakon šest sezona provedenih u Arsenalu karijeru će nastaviti u Liverpoolu s kojim je potpisao "višegodišnji ugovor"

Britanski mediji navode kako je vrijednost transfera između 35 i 40 milijuna funti.

Oxlade-Chamberlain je do sada upisao 27 nastupa za englesku reprezentaciju, a tijekom šest godina provedenih u sjevernom Londonu sakupio je 132 utakmice u Premier ligi.

Oxlade-Chamberlain prešao iz Arsenala u Liverpool

 
Kopirati
Drag cursor here to close