Bolji dani za nogomet

Ljubuški: Obnovljen rad Nogometnog kluba Bigeste

Punu podršku NK Bigeste je dobio od Općine Ljubuški, na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem koji je naglasio da će biti na raspolaganju
Sport / Nogomet | 27. 08. 2018. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu ljudi koji vole sport i svoj Ljubuški te iz razloga kako bi se sačuvalo ono što je ostalo od nogometa u Ljubuškom, u subotu 25. kolovoza 2018. godine je sazvana obnoviteljska izborna Skupština NK Bigeste na kojoj je predložena i izabrana nova uprava kluba. 

Glavni cilj ove Skupštine je da se nastavi s radom u ovoj sezoni kako se ne bi ostalo bez natjecanja i kako bi se omogućilo da 120 djece nastavi trening na Babovcu.  Za predsjednika Skupštine izabran je Mirko Škegro, a za zapisničara Antonio Radić. Tako je Nogometni klub “Bigeste” na Skupštini odlučio da će klubom upravljati novoizabrani predsjednik Miljenko Dropulić koji će svoje bogato nogometno iskustvo u sljedećem razdoblju primijeniti na klub i tako dati svoj doprinos za nogometni klub u Ljubuškom.

Razriješeni su dosadašnji članovi Nadzornog odbora i Upravnog odbora te izabrani novi članovi. U Upravni  odbor su izabrani: Milan Ševo, Vedran Markotić, Ivan Ino Kraljević, Luka Herceg, Stanko Musa, Tihomir Kvesić i Damir Vučić, a u Nadzorni odbor: Igor Vukojević, Davorin Medić i Dario Ilić. Za tajnika kluba je izabran trener Ivica Živkušić.

Punu podršku NK Bigeste je dobio od Općine Ljubuški, na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem koji je naglasio da će biti na raspolaganju jer je u Statutu  i Zakonu o lokalnoj samoupravi prioritet rad s djecom te će sve učiniti da se omogući taj rad, a kroz sljedeće godine će se raditi i na tome da se klub podigne na višu razinu.

„Potpuno sam uvjeren da je ovo jedini ispravan put i da  jedino ovako može ovaj dio sporta ponovno zaživjeti u Ljubuškom, i prije svega biti na ponos svima nama i našoj djeci jer se nogomet u Ljubuškom treba igrati zbog djece. Do Općine neće biti jer neće izostati pomoć u organizacijskom dijelu, ali što je još važnije ni u financijskom djelu“, kazao je načelnik Barbarić  dajući podršku novoizabranoj upravi NK Bigeste.

Nakon Skupštine, Nadzorni odbor je za svog predsjednika izabrao Tihomira Kvesića, aktualnog predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški.

U zadnje vrijeme za loše rezultate u nogometa se neopravdano optužuje Općina Ljubuški, ali prema Proračunu transfer za sport iznosi 150 000 KM, i to 70 000 KM za rukomet, 35 000 KM za nogomet, a svi ostali sportovi, a ima ih 7-8 i za Ligu mjesnih zajednica oko  45 000 KM. Zašto je bilo problema, nije jasno, jer ovakva natjecanja koštaju oko 70 000 KM, od toga Općina Ljubuški  Ljubuški je svake godine izdvajala pola iznosa, Županija Zapadnohercegovačka još oko 25 000 KM i ostatak sponzori i drugi, tako da do problema nije trebalo ni doći.

Kažimo i to kako je NK Bigeste nogometni klub iz Ljubuškog koji je svoje utakmice igrao na stadionu Babovac te se natjecao u Drugoj ligi FBiH Jug. U sezoni 2010./11. su ostvarili najveći uspjeh kluba kada su osvojili Međužupanijsku ligu HBŽ i ZHŽ i plasirali se u viši rang natjecanja. Juniori i kadeti su se natjecali u Omladinskoj ligi BiH - Jug, a početnici i pioniri u međužupanijskoj ligi HBŽ-ZHŽ.

Klub od ljeta 2014. nije bio aktivan te se nije natjecao, ali obnovom kluba dolaze bolji dani za nogomet u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close