10. kolo Premiershipa

Liverpool sretno, ali zasluženo do pobjede

Osim što je osvojio važne bodove, United se upisao u povijest kao prvi klub koji je stigao do brojke od 2.000 golova u Premiershipu. Jubilarni 2.000-ti gol zabio je McTominay.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2019. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liverpool je pobijedio Tottenham na Anfieldu u sklopu 10. kola engleske Premier lige i tako ostao neporažen i nakon ovog vikenda.

Momčad Jurgena Kloppa slavila je preokretom protiv Spursa, ponajviše zahvaljujući golu Mohameda Salaha iz penala u 75. minuti nakon što je prethodno Aurier srušio Manea i skrivio kazneni udarac.

Tottenham je poveo u 48. sekundi golom Harryja Kanea, da bi ekipa Mauricija Pochettina pala u nastavku i primila dva gola. Izjednačenje je domaćinu donio kapetan Jordan Henderson u 52. minuti, a potom i preokret Salah.

Čudesni Krul obranio dva penala igračima Uniteda

Manchester United slavio je s 3:1 na gostovanju kod Norwicha u sklopu 10. kola Premiershipa. Strijelci pogodaka za gostujuću momčad bili su Scott McTominay u 22. minuti, Marcus Rashford u 30. minuti i Anthony Martial u 73. minuti. Poraz Norwicha u 89. minuti ublažio je Onel Hernandez. 

Mogla je pobjeda Uniteda biti i uvjerljivija da Rashford i Martial nisu svaki promašili po jedan kazneni udarac. Točnije, vratar Norwicha Tim Krul obranio im je oba pokušaja iz 29. i 44. minute. 

Bio je to prvi put od 2016. da je neki golman u Premiershipu obranio dva penala u jednoj utakmici.

Osim što je osvojio važne bodove, United se upisao u povijest kao prvi klub koji je stigao do brojke od 2.000 golova u Premiershipu. Jubilarni 2.000-ti gol zabio je McTominay.

Arsenal je nakon devet minuta vodio 2-0 protiv Crystal Palacea no gosti su u nastavku susreta uspjeli iščupati remi (2-2).

Za "Topnike" su zabili Sokratis Papastathopoulos (7) i David Luiz (9), dok su strijelci za goste bili Luka Milivojević (32-11m) i Jordan Ayew (52).

Liverpool ponovo ima šest bodova više od Manchester Cityja, Leicester je treći sa 20 bodova, koliko ima i Chelsea na četvrtom mjestu.

Arsenal je peti sa 16 bodova, dok je Manchester United na sedmoj poziciji sa 13 bodova.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close