Premiership

Liverpool slavio u Londonu, Leicesteru domaći poraz od Leedsa

Liverpool je pobjedom kod Wst Hama u Londonu od 3:1 stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda.
Sport / Nogomet | 31. 01. 2021. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni engleski nogometni prvak Liverpool u susretu je 21. kola kao gost svladao West Ham sa 3:1 (0:0).

Sva četiri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu, Liverpool je poveo u 57. minuti lijepim udarcem Salaha iskosa sa 10-ak metara, a Egipćanin je 11 minuta potom povisio na 2:0 okrunivši fantastičan protunapad nakon West Hamova kornera.

Wijnaldum je u 84. minuti postigao i treći pogodak nakon lijepog prodora i asistencije Firmina, da bi poraz domaćih ublažio Dawson u 87. minuti.

Liverpool je ovom pobjedom stigao na treće mjesto ljestvice sa 40 bodova, jednim manje od drugog Manchester Uniteda, a četiri manje uz utakmicu više od vodećeg Manchester Cityja, piše Hina.

Ovim porazom West Ham je prekinuo niz od četiri prvenstvene pobjede te je ostao peti sa 35 bodova.

Ranije u nedjelju su igrači Leicestera propustili priliku izbiti na drugo mjesto ljestvice, oni su izgubili na svom terenu od Leedsa sa 1:3 (1:1).

Susret je dobro počeo za domaćine koji su poveli u 13. minuti golom Barnesa nakon odlične kombinacije s Maddisonom, no samo dvije minute potom Leeds je poravnao. Bamford je okomitom loptom proigrao Dallasa koji je svladao Schmeichela.

Asistent kod prvog gola Bamford bio je strijelac vodećeg gola za goste u 70. minuti, a odličnu je predstavu zaključio u 84. minuti svojom drugom asistencijom, ovoga puta Harrisonu za konačnih 1:3.

Novi trener Chelseaja Thomas Tuchel dočekao je svoju prvu pobjedu u 21. kolu.  S 2:0 na Stamford Bridgeu svladan je Burnley.

Chelseaju je za pobjedu bio dovoljan po gol u svakom poluvremenu.

U 40. minuti pogodio je Azpilicueta, da bi konačan rezultat postavio Alonso u 84. minuti.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close