Premier League

Liverpool skočio na vrh ljestvice, Svecima bod kod Građana

"Redsi" su rutinski odradili posao protiv Crystal Palacea, a strijelci su bili Sadio Mane (43), Mohamed Salah (78) i Naby Keita (89).
Sport / Nogomet | 18. 09. 2021. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu petog kola engleske Premierlige Liverpool je pobijedio Crystal Palace sa 3:0 preuzevši vrh ljestvice, dok je prvak Manchester City odigrao tek 0:0 protiv Southamptona.

"Redsi" su rutinski odradili posao protiv londonskog kluba, a strijelci su bili Sadio Mane (43), Mohamed Salah (78) i Naby Keita (89).

Bila je to četvrta pobjeda Liverpoola ove sezone uz jedan remi i razliku pogodaka 12-1.

Zanimljivo, bila je to deveta uzastopna utakmica u kojoj je Mane zabio gol protiv Palacea. Do sada niti jedan igrač u engleskoj povijesti nije zabio u devet uzastopnih susreta protiv jednog kluba.

Bio je to i Maneov stoti gol u dresu "Redsa".

Za iznenađenje se pobrinuo Southampton odigravši 0:0 na gostovanju kod Manchester Cityja. "Građani" su u zadnja četiri susreta zabili čak 17 golova, ali nisu uspjeli probiti obranu "Svetaca".

Momčad Pepa Guardiole je uputila samo jedan udarac u okvir suparničkog gola, što im se nije dogodilo od ožujka 2017. i utakmice protiv Stoke Cityja.

Arsenal je pobijedio na gostovanju Burnley sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Martin Odegaard iz slobodnog udarca u 30. minuti.

Brentford je kao gost pobijedio Wolverhampton sa 2:0 ostvarivši prvu gostujuću pobjedu u elitnom razredu engleskog nogometa nakon 74 godine.

Juank utakmice bio je Ivan Toney koji je postigao pogodak i upisao asistenciju. Toney je u 28. minuti zabio za 1:0 iz kaznenog udarca, a potom je osam minuta kasnije asistirao Bryanu Mbeumu za 2:0.

Gosti su od 64. minute igrali bez isključenog Shandona Baptistea, ali su uspjeli obraniti vodstvo.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close