Liga prvaka

Liverpool razbio Spartak sa 7:0

Liverpool je ove sezone u Ligi prvaka postigao 23 pogotka - više od ijednog drugog engleskog kluba ikada u skupinama Lige prvaka!
Sport / Nogomet | 06. 12. 2017. u 22:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su završena natjecanja po skupinama Lige prvaka doznali smo i posljednja četiri sudionika osmine finala, a to su Liverpool, Sevilla, Porto i Šahtar.

Prije njih mjesto u osmini finala izborili su Barcelona, Bayern Munchen, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Tottenham, Basel, Juventus, Manchester United i Roma.

Ždrijeb parova osmine finala je 11. prosinca u Nyonu.

Uoči zadnjeg kola najveća drama je bila u skupini E gdje su tri kluba mogla dalje - Liverpool, Sevilla i Spartak.

Međutim, nakon svega 18 minuta sve je bilo gotovo.  Liverpool je u izravnom sudaru za prolaz na Anfieldu deklasirao Spartak 7-0 postigavši već u prvih 18 minuta tri gola, a strijelci su bili Philippe Coutinho (4-11, 15) i Firminho (19). Liverpool je i u prošlom kolu imao 3-0 protiv Seville, pa je potom primio tri gola. No, ovoga puta engleski velikan nije dozvolio iznenađenje. Mane je golom u 48. minuti zabio za 4-0. Golijadu je nastavio Coutinho u 51. zabivši za 5-0, a Mane je u 76. minuti i šesti put svladao Aleksandra Selihova. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Salah u 86. minuti.

U drugom susretu Maribor i Sevilla su odigrali 1-1 i Španjolci su osvojili drugo mjesto. Maribor je poveo u 10. minuti golom Tavaresa, a izjednačio je Ganso u 75. minuti.

U skupini F Manchester City je osigurao plasman u osminu finala kao pobjednik skupine, a za drugo mjesto borili su se Šahtar i Napoli. Ukrajinci su uoči zadnjeg kola imali tri voda više i trebao im je barem bod protiv Cityja koji je u Ukrajinu doputovao u šarenom sastavu jer je Pepe Guardiola čuvao igrače za nedjeljni derbi protiv Manchester Uniteda. Šahtar je to iskoristio pobijedivši 2-1. Bernard (26) i Ismaily (33) su zabili za Šahtar, a Aguero u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca za goste.

U drugom susretu Feyenoord je identičnim rezultatom pobijedio Napoli koji seli u Europsku ligu. Gosti su poveli već u 2. minuti golom Piotra Zielinskog, izjednačio je Nicolai Jorgensen u 33. minuti, a pobjedu Nizozemcima donio je St Juste u sudačkoj nadoknadi i to s igračem manje nakon što je u 83. minuti isključen Vilhena.

U skupini G Bešiktaš je kolo prije kraja osigurao broj 1, a Monaco se oprostio od Europe. Za drugo mjesto borili su se Porto i RB Leipzig. Oba sastava su posljednjih 90 minuta dočekala sa po sedam bodova, no Portugalci su bili bolji u međusobnom susretu. Portu je pomoglo i to što je Monaco na Dragau nastupio bez ponajboljih igrača. Leonardo Jardim je želio pružiti priliku igračima koji su manje igrali. Na koncu je Porto slavio s uvjerljivih 5-2 i prošao dalje. U drugom susretu Bešiktaš je na gostovanju slavio 2-1.

Junak utakmice u Portu bio je Vincent Aboubakar koji je postigao dva gola (9, 33) i sjajno uposlio Yacinea Brahimija za 3-0 u 45. minuti. Glik je smanjio iz kaznenog udarca u 61. minuti, ali je Alex Telles četiri minute kasnije vratio Porto na tri gola prednosti. U 78. minuti Falcao je zabio za 4-2, a Soares je u 88. minuti postigao i peti gol za Porto. Danijel Subašić nije branio već je umjesto njega nastupio Diego Benaglio. Oba sastava su utakmicu završila s igračem manje, u 38. minuti su zbog međusobnog koškanja isključeni Felipe kod Porta, te Ghezzal kod gostiju.

U drugom susretu Turci su slavili 2-1 potvrdivši prvo mjesto, dok njemački doprvak natjecanje nastavlja u Europskoj ligi. Bešiktaš je poveo u 10. minuti golom Alvara Negreda iz kaznenog udarca, izjednačio je Keita u 87. minuti, no pobjedu gostima donio je Talisca u posljednjim trenucima susreta.

U skupini H prva dvije pozicije su bile poznate i prije zadnjeg kola. Tottenham je osvojio prvo mjesto, dok je Real Madrid drugi. Aktualni europski prvak je u zadnjem kolu ugostio Borussiju Dortmund pobijedivši 3-2. "Kraljevski klub" je već nakon 12 minuta vodio 2-0 golovima Borje Mayorala (8) i Cristiana Ronalda (12). Portugalcu je za njegov deveti gol u šestom nastupu asistirao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Gosti su do kraja prvog dijela uspjeli smanjiti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga (43), a isti je igrač u 48. minuti izjednačio na 2-2. Pobjedu Realu donio je u 80. minuti Lucas Vazquez, prenosi Hina.

U drugom susretu Tottenham je pobijedio APOEL 3-0 golovima Fernanda Llorentea (20), Heung-Min Sona (37) i Georgesa N'Koudoua (80). U Europsku ligu seli Borussija.

Liverpool je ove sezone u Ligi prvaka postigao 23 pogotka - više od ijednog drugog engleskog kluba ikada u skupinama Lige prvaka!

Cristiano Ronaldo je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je zabijao golove u svih šest utakmica u skupini. Ove sezone je u šest utakmica dao devet golova, a zanimljivo, u prvenstvu je u 10 utakmica postigao samo dva gola.

Kopirati
Drag cursor here to close