Redsi šampionski

Liverpool na Anfeildu s 3:1 svladao Arsenal nakon preokreta

Poveo je Arsenal u 25. minuti nakon što se Andrew Robertson spetljao, lopta mu je pobjegla iza leđa, a sâm ispred Alissona našao se Alexander Lacazette koji pogađa mrežu Liverpoola.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2020. u 22:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U trećem kolu engleskog nogometnog prvenstva, Liverpool je na Anfieldu svladao Arsenal 3:1 te je tako zadržao maksimalan učinak.

'Redsi' su prošle sezone osvojili naslov prvaka poslije 30 godina i odmah na početku novog prvenstva, u kojem brane titulu, pokazuju da ga se ne namjeravaju tako lako odreći.

Poslije uvodnih pobjeda protiv Leeds Uniteda i Chelsea savršeni niz nastavljen je i u ogledu s Arsenalom koji je ne tako davno upravo protiv Liverpoola osvojio Superkup.

Sastav Jürgena Kloppa i u ovoj utakmici je pokazao svoju moć, bio dominantan, imao puno više udaraca i prilika od svojeg suparnika, a 'topnicima', koji su u prvenstvo isto ušli s dvije pobjede, nije pomoglo ni to što su poveli.

U 25. minuti Ainsley Maitland-Niles poveo je jednu kontru s lijeve strane koja nije previše obećavala. Htio je pronaći nekog od suigrača u šesnaestercu, no nije uputio preupotrebljivu loptu. Djelovalo je kao da Andrew Robertson neće imati nikakvih problema da je očisti, no spetljao se, lopta mu je pobjegla iza leđa, a sâm ispred Alissona našao se Alexander Lacazette koji je doveo Topnike u vodstvo.

Međutim, Liverpool je ekspresno izjednačio tri minute kasnije.

Salah je odlično prošao na svojoj desnoj strani pokraj Tierneya kao da ne postoji, pucao iskosa, a Leno brani. No na odbijancu se našao Sadio Mane i jednostavno ubacio loptu u prazan gol za brzo poravnanje.

Akciju za preokret započeo je Virgil Vand Dijk dugom loptom, a onda je Alexander-Arnold, nabacio direktno na Andrewa Robertsona koji gura loptu ispod Berna Lena za 2:1 te time ispravlja grešku kod vodećeg gola Arsenala.

Redsi su pitanje pobjednika riješili u 88. minuti. Sveprisutni Alexander-Arnold je opet nabacio, obrana Topnika odbila glavom, ali točno Portugalcu Diogu Joti koji neometan s ruba šesnaesterca pogađa za 3:1. Bio je ovo debi za novog napadača Liverpoola koji je nedavno stigao iz Wolvesa.

Arsenal je u drugome dijelu najbolju priliku imao u 63. minuti kad je Alexander Lacazette izbio sam pred Alissona, ali brazilski vratar brani njegov šut.

Kažimo da pored Leicestera, Liverpool i Evertona, odličan start ima i Aston Villa.

Oni su u ranijem terminu u ponedjeljak u gostima svladali Fulham s glatkih 3:0. Strijelci su bili  Jack Grealish (4.), Conor Hourihane (15.) i  Tyrone Mings (48.). 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close