Premier League

Lisice posrnule kod Evertona; Topnici uvjerljivi protiv fenjeraša

Topnici su na krilima dvostrukog strijelca Aubameyanga (33', 67') pobijedili 'Kanarince' rezultatom 4:0, a u strijelce su se još upisali Xhaka (37') i Cedric Soares (81').
Sport / Nogomet | 01. 07. 2020. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Nogometaši Leicestera ugrozili su porazom kod Evertona plasman u Ligu prvaka

U prvom terminu 32. kola Premiershipa, u srijedu su odigrane tri utakmice.

Nogometaši Leicestera ugrozili su plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

U 32. kolu na gostovanju kod Evertona upisali su poraz rezultatom 2:1. Richarlison (10') i Sigurdsson (16'-11m) zabili su za tri boda Toffeesa, dok je počasni gol za 'Lisice' upisao Kelechi Iheanacho (51').

Ovaj poraz uvelike je otežao situaciju momčadi Brendana Rodgersa koja se i dalje nalazi na trećem mjestu s 55 bodova na svom kontu, ali ako Chelsea večeras upiše sva tri boda na gostovanju kod West Hama, preskočit će ih na vrhu ljestvice s dva boda prednosti, dok su im Manchester United i Wolverhampton na tri boda zaostatka.

Uvjerljivu pobjedu konačno su upisali igrači Arsenala, ali mala je to utjeha njihovim navijačima jer je stigla protiv najlošije momčadi prvenstva Norwicha.

Topnici su na krilima dvostrukog strijelca Aubameyanga (33', 67') pobijedili 'Kanarince' rezultatom 4:0, a u strijelce su se još upisali Xhaka (37') i Cedric Soares (81').

Nakon uvodna dva poraza po povratku s pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, u prošlom su kolu momci Mikela Artete upisali pobjedu nad Southamptonom (2:0), a sada su stigli i do druge pobjede bez primljenog pogotka.

Unatoč tome, nalaze se tek na sedmom mjestu sa šest bodova zaostatka za Wolverhamptonom.

Gootovo istim rezultatom Newcastle je u gostima srušio Bournemouth koji je sve bliže Championshipu. Rezultat je bio 4:1 za goste, a utakmicu je obilježio trostruki asistent Allan Saint-Maximin.

Golove su za Newcastle postigli Gayle (5'), Longstaff (30'), Almiron (57') i Lazaro (77'). Počasni gol za momčad Eddieja Howea zabio je Gosling u sudačkoj nadoknadi.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close