Pregled

Liga prvaka: Kako su do sada igrali parovi osmine finala

Juventus i Tottenham do sada se nisu susretali u europskim natjecanjima. Međutim, ove sezone su igrali u prijateljskom susretu na Wembleyju u kolovozu, a Tottenham je slavio 2-0 golovima Harryja Kanea i Christiana Eriksena.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2017. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka donio je dva velika derbija. Branitelj naslova Real Madrid igrat će protiv PSG-a, dok će engleski prvak Chelsea igrati protiv katalonskog velikana Barcelone.

U ostalim susretima snage će odmjeriti Juventus - Tottenham, Basel - Manchester City, Porto - Liverpool, Sevilla - Manchester United, Šahtar - Roma, te Bayern Munchen - Bešiktaš.

Aktualni europski prvak Real Madrid i francuski velikan PSG do sada su igrali šest puta međusobno. Oba kluba imaju po dvije pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Prije dvije sezone igrali su u skupini. Na Parku prinčeva je bilo 0-0, dok je na Santiago Bernabeu 'Kraljevski klub' slavio 1-0 golom Nacha. Igrali su i u četvrtfinalu Kupa Uefa 1993. godine. PSG je u Parizu pobijedio 4-1, a u Madridu izgubio 1-3, piše Hina.

Chelsea i Barcelona su čak 15 puta igrali međusobno. Oba kluba su upisala po pet pobjeda, a pet susreta je završilo bez pobjednika. Prvi put su igrali međusobno u polufinalu Kupa velesajamskih gradova 1966. godine, a Barcelona je slavila 2-0. U uzvratu je bilo 2-0 za Bluese, pa je igrana majstorica u kojoj je Barca slavila 5-0. Posljednji put snage su odmjerili u polufinalu Lige prvaka 2012. godine. Chelsea je na svom travnjaku pobijedio 1-0, a na Camp Nou je bilo 2-2 nakon što je Barca vodila 2-0. Te sezone Chelsea je osvojio svoj jedini europski naslov.

Juventus i Tottenham do sada se nisu susretali u europskim natjecanjima. Međutim, ove sezone su igrali u prijateljskom susretu na Wembleyju u kolovozu, a Tottenham je slavio 2-0 golovima Harryja Kanea i Christiana Eriksena.

Do sada međusobno nisu igrali niti  Basel i Manchester City. Zanimljivo, Švicarci su ove sezone već igrali u Manchesteru, ali protiv Uniteda. Na Old Traffordu su izgubili 0-3, a na svom St. Jakob Parku su pobijedili 1-0.

Sevilla i Manchester United će također igrati prvi put međusobno.

Liverpool i Porto su igrali četiri puta međusobno i 'redsi' nemaju niti jedan poraz. Dva puta su slavili, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Šahtar je već jednom izbacio Romu u osmini finala Lige prvaka i to u sezoni 2010/11. Ukrajinci su u Rimu slavili 3-2, a potom u Donjecku 3-0. Treći pogodak u uzvratnom susretu zabio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Bayern je pobijedio Bešiktaš dva puta rezultatom 2-0 u natjecanju po skupinama 1997. godine i to su jedine dvije međusobne utakmice ova dva kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close