Lekcija nogometnim zvijezdama

Liga prvaka ima novog Šerifa, pao madridski Real na Bernabeuu

Nevjerojatnu, ali za nogomet iznimno lijepu priču ispisao je u utorak moldavski klub Šerif iz Tiraspola srušivši Real Madrid na njihovom terenu s 2:1.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2021. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvjerljivo najveće iznenađenje večeri je pobjeda Šerifa na Santiago Bernabeuu protiv madridskog Reala (2:1) u skupini D.

Moldavski klub, koji je u kvalifikacijama izbacio hrvatskog prvaka Dinama, do pobjede je došao u 89. minuti golom Thillija.

Da bi večer u Madridu mogla biti čudna nagovijestio je Jakšibajev koji je u 25. minuti doveo goste u vodstvo.

Real je napadao, pokušavao i tek u 65. minuti izjednačio kada je Benzema pogodio s bijele točke. Odmah nakon izjednačenja u igru je ušao i kapetan Vatrenih Luka Modrić koji je vrlo brzo imao sjajnu šansu, ali je njegov gromoviti udarac uspio 'tek' nokautirati suparničkog vratara.

Nakon dva odigrana kola ovu skupinu gdje su Real, Inter i Šahtar predvodi Šerif sa svih šest bodova.

Inter i dalje jalov u Ligi prvaka

I nakon druge utakmice u skupini D Lige prvaka talijanski prvak Inter je bez pobjede. Nakon poraza od Reala u drugom kolu je odigrao 0:0 kod Šahtara.

Bliže pobjedi u tom susretu je bio Inter, ali domaćina ipak nije uspio slomiti. U prvom poluvremenu je bilo više prilika na obje strane, s tim da je Barella pogodio okvir vrata, Edin Džeko je promašio nemoguće, a prijetio je i Lautaro Martinez.

Drugo poluvrijeme je otvoreno šansom domaćina (Dodo) i kako se približavao kraj utakmice tako je ritam igre padao. Ipak, u samoj završnici novi udar Intera koji nije urodio plodom.

Odlično je pucao Correa, a pogodak je mogao postići i De Vrij, ali je u oba slučaja odlično reagirao domaći vratar Pjatov.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, koji je bio u udarnoj momčadi, solidno je odigrao u Kijevu, ali je zamijenjen u 55. minuti. Ivan Perišić, drugi Hrvat u Interu, u igru je ušao u 81. minuti.

I za Šahtar i za Inter ovo je prvo ovosezonski bod u Ligi prvaka, a zanimljivo je navesti da su prošle sezone obje međusobne utakmice Šahtara i Intera završavale 0:0 (Hina).

Kopirati
Drag cursor here to close