Sezona mora biti završena

Liga prvaka bi se mogla igrati u do sada nezamislivom terminu

Cilj je spasiti sva prvenstva, ali i Ligu prvaka i Europa ligu odigrati do kraja zbog čega bi se elitno klupsko natjecanje moglo igrati u do sada nezamislivom terminu.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2020. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je odgodila Europsko prvenstvo za godinu UEFA i ne razmišlja o odgađanju Lige prvaka i Europa lige jer bi to bio veliki financijski udarac za krovnu nogometnu organizaciju Europe.

Cilj je spasiti sva prvenstva, ali i Ligu prvaka i Europa ligu odigrati do kraja zbog čega bi se elitno klupsko natjecanje moglo igrati u do sada nezamislivom terminu.

Preostali ligaški i kup mečevi, te susreti Lige prvaka i Europa lige se moraju kompletirati u svibnju i lipnju pa UEFA razmišlja da se Liga prvaka i Europa liga igraju nedjeljom, dok bi se prvenstva igrala radnim danima po ubrzanom tempu, prenosi SportSport.ba.

Najugroženija je Italija gdje se mora odigrati 12 kola Serije A plus zaostale utakmice, Bundesligi i Premiershipu je ostalo po devet kola. U Premijer ligi BiH je ostalo još 11 kola plus polufinala i finale Kupa.

UEFA-in cilj je da se finale Europa lige održi 24. lipnja u Gdnjasku, a ono Lige prvaka tri dana kasnije u Istanbulu. Gazzetta dello Sport piše kako su već određene alternative.

Plan B za odigravanje finalnih utakmica su londonski Wembleyju i rimski Olimpico. Riječ je o stadionima gdje se trebalo Europsko prvenstvo.

Najoptimističniji datum za "restart" je 14. travanj što znači da bi se za završetak sezone imalo 10 slobodnih vikenda i 9 slobodnih srijeda. Ukoliko bi se ponovno s nogometom počelo 5. svibnja onda bi se vjerojatno igrao "final four" za osvajača Lige prvaka i Europa lige.

Kopirati
Drag cursor here to close