UEFA razmišlja

Liga nacija mogla bi se igrati na neutralnom terenu

Trenutačno UEFA inzistira da se sve utakmice igraju bez gledatelja
Sport / Nogomet | 13. 08. 2020. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utjecaj pandemije koronavirusa mogao bi navesti UEFA-u da neke od utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu, a odluka o tome bi mogla biti donesena prije finala Lige prvaka koje se igra 23. kolovoza.

Prva dva kola Lige nacija se igraju od 3. do 8. rujna, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Europi gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, UEFA želi izbjeći situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u zadnji trenutak, piše Hina.

''Bliska suradnja između svih reprezentacija i UEFA-e bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodnih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovoj razni'', objavila je UEFA prošli tjedan.

U četvrtak je UEFA otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 koje se trebalo igrati u Švedskoj, a odgodila je turnir za mlade nogometaše U-19 kao i neka druga natjecanja.

Trenutačno UEFA inzistira da se sve utakmice igraju bez gledatelja, ali postoji pritisak iz nekih zemalja gdje se zdravstvena situacija poboljšala da se dopusti ograničeni broj gledatelja na tribinama, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close