Bravo, Sokole

Liga nacija: Albanija izborila B ligu, Sjeverni Makedonci nisu uspjeli

Junak Albanije bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za Bjelorusiju zabili su Maksim Skaviš (35) i Max Ebong (80).
Sport / Nogomet | 18. 11. 2020. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Albanije izborila je plasman u B razred Lige nacija nakon što je u izravnom okršaju za prvo mjesto u skupini 4 Lige C, u Tirani pobijedila Bjelorusiju sa 3-2.

Bjelorusiji je za prvo mjesto bio dovoljan i bod, no Albanija je zasluženo slavila.

Junak utakmice bio je bivši napadač Splita Sokol Cikalleshi koji je zabio dva gola (20, 27-11m), a među strijelce se upisao i Rej Manaj (44). Golove za goste zabili su Maksim Skaviš (35) i Max Ebong (80).

U drugom susretu u skupini Litva je u derbiju začelja pobijedila Kazahstan sa 2-1 izborivši ostanak, dok će Kazahstan razigravati za ostanak u trećem razredu.

Naime, iz prva dva jakosna razreda Lige nacija, reprezentacije koje su osvojile posljednja mjesta u svojim skupinama ispadaju u niži rang natjecanja. No, iz Lige C ispadaju smo dvije od četiri posljednje ekipe. Tko će to biti znat će se nakon razigravanja.

Dodajmo kako je Sjeverna Irska ispala iz B Lige i prije večerašnjeg susreta protiv Rumunjske. UEFA je neodigranu utakmicu Rumunjska - Norveška registrirala 3-0 pobjedom Rumunjske koja se tako spasila ispadanja.

Utakmica se trebala igrati u nedjelju, ali kako je branič norveške reprezentacije Omar Elabdellaoui zaražen koronavirusom, norveška vlada zabranila je reprezentaciji putovanje na gostovanje u Bukurešt.

Stvar je predana UEFA-inom Nadzornom, etičnom i disciplinskom tijelu, koje je potvrdilo da je Norveška izgubila utakmicu, javlja Hina.

Nakon što je izborila povijesni plasman na Europsko nogometno prvenstvo iduće godine, nogometna reprezentacija Makedonije nije se uspjela plasirati u viši rang natjecanja Lige nacija.

U ključnom susretu za plasman u Ligu B, Sjeverna Makedonija je izgubila od Armenije sa 0-1. Utakmica je igrana na neutralnom terenu u Nikoziji, a Armenci su slavili sa 1-0 golom Hovhannesa Hambardzumjana u 55. minuti.

Uoči posljednjeg kola skupine 2 Lige C, Makedonija je imala bod prednosti i remi u Nikoziji vodio ju je u viši rang natjecanja. Međutim, momčad Igora Angelovskog nije uspjela sačuvati mrežu netaknutom.

Za Sjevernu Makedoniju nije nastupio kapetan Dinama Arijan Ademi.

Kopirati
Drag cursor here to close