Klupa

Licescu će oboriti zanimljiv rekord

Njemački nogometni stručnjak Jupp Heynckes je svojevremeno kao 72-godišnjak predvodio s klupe ekipu Bayerna u Ligi prvaka, ali 75-godišnji Lucescu mu uskoro preuzima titulu...
Sport / Nogomet | 01. 10. 2020. u 12:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rumunjski nogometni stručnjak i trener ukrajinskog Dinamo Kijeva Mircea Lucescu ove sezone će postati najstariji trener u povijesti grupne faze Lige prvaka.

Dinamo Kijev je u play-offu u dvomeču bio bolji od belgijskog Genta i nakon četiri godine se vraća u grupnu fazu Lige prvaka, a njegov šef stručnog stožera Licescu će oboriti zanimljiv rekord.

Naime, njemački nogometni stručnjak Jupp Heynckes je kao 72-godišnjak predvodio s klupe ekipu Bayerna u Ligi prvaka, ali 75-godišnji Lucescu će mu preuzeti epitet najstarijeg trenera u Ligi prvaka.

Iskusni Lucescu je u bogatoj trenerskoj karijeri različite klubove vodio na 103 utakmice Lige prvaka i šesti je trener po broju utakmica u tom elitnom natjecanju.

Lucescu je u Ligi prvaka zabilježio 68 nastupa sa Shakhtarom, 26 s Galatasarayem, šest sa Besiktasem i tri sa Interom.

Legendarni trener Manchester Uniteda Alex Ferguson rekorder je sa 190 nastupa u Ligi prvaka. Više mečeva od Lucescua u Ligi prvaka sakupili su samo slavni treneri Arsene Wenger (178), Carlo Ancelotti (166), Jose Mourinho (145) i Pep Guardiola (122).

Lucescu je sa sedam klubova osvajao nacionalna prvenstva, a posebno je omiljen među navijačima Galatasaraya i Shakhtara iz Donetska jer je kao šef stručnog stožera vodio te ekipe do osvajanja Kupa UEFA i do četvrtina Lige prvaka. To su bili i najveći uspjesi u povijesti tih ekipa.

Kopirati
Drag cursor here to close