''Italija izlazi na teren protiv homofobije''

LGBTQ+ udruga želi sastanak s Brekalom

''Ne mislim da je Brekalo homofob ili da namjerno podržava ekstremne stavove, jednostavno, njegov katolički odgoj nije temeljen na poznavanju ili prihvaćanju različitosti."
Sport / Nogomet | 04. 09. 2021. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arcigay, talijanska udruga koja se bori za prava LGBTQ+ osoba, zatražila je sastanak s prvoligašem Torinom nakon što je taj klub potpisao hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala.

Brekalo je prije tri godine odbio nositi vrpcu u duginim bojama kojim je njegov tadašnji klub Wolfsburg izražavao potporu gej osobama, a kao razlog je tada naveo da ne može podupirati kampanju koja se protivi kršćanskim vrijednostima u kojima je odgojen.

Talijanski izvori koji navode ovu vijest dodaju i da je Brekalo lajkao nekoliko "uvredljivih i homofobnih" komentara na društvenim mrežama te da je ta priča sad ponovno došla u javnost i privukla pažnju Marca Arlatija, tajnika udruge Arcigay, prenosi Index Sport.

"Želimo u listopadu ponovno pokrenuti projekt Italija izlazi na teren protiv homofobije, a Brekalov dolazak u Serie A najbolja je prilika za nastavak promocije različitosti u nogometu u kojem je ovo i dalje tabu tema unatoč mnogim koracima koji su napravljeni prema naprijed", rekao je Arlati koji je dodao:

"Spremni smo se naći s Brekalom, trenerom i direktorima Torina. Ne mislim da je Brekalo homofob ili da namjerno podržava ekstremne stavove, jednostavno, njegov katolički odgoj nije temeljen na poznavanju ili prihvaćanju različitosti."

Kopirati
Drag cursor here to close