Dizelaši se jadaju

Lewandowski za sve krivi taktiku: Bili smo previše defanzivni!

"U Engleskoj nismo riskirali uopće, niti pokušali postići gol. Sad, također. Nismo bili ofenzivni, nismo se trudili stvoriti mnogo šansi. To je bio osnovni problem. Igrali smo kod kuće, ali nismo igrali našu igru, bili smo defenzivni...
Sport / Nogomet | 14. 03. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayern je prvi put poslije osam godina završio Ligu prvaka prije četvrtfinala. U prvom susretu s Liverpoolom na Anfieldu bilo je 0:0, dok su Englezi slavili na Allianz Areni u uzvratu s 3:1.

Napadač Bayerna Robert Lewandowski smatra kako je pogrešna taktika utjecala da Bavarci ispadnu u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola, prenosi SportKlub.

"U Engleskoj nismo riskirali uopće, niti pokušali postići gol. Sad, također. Nismo bili ofenzivni, nismo se trudili stvoriti mnogo šansi. To je bio osnovni problem. Igrali smo kod kuće, ali nismo igrali našu igru, bili smo defenzivni, zato su nas dobili. Ljut sam zbog toga, znam da smo mogli mnogo bolje", izjavio je Lewandowski.

Bavarskoj momčadi sad preostaje borba u Bundesligi i njemačkom Kupu.

"Moramo ići naprijed. Imamo mnogo utakmica u Bundesligi i kupu. Moramo osvojiti ta natjecanja", zaključio je Poljak.

Bayern je trenutačno prvi u domaćem prvenstvu uz isti broj bodova kao Borussia Dortmund, dok ga u Kupu očekuje dvoboj četvrtfinala s Heidenheimom.

Inače, nije samo Bayern taj koji je u osmini finala ispao od jednog engleskog kluba. Iste su sudbine doživjeli i Schalke (uvjerljiv poraz od Manchester Cityja), kao i Borussia Dortmund (poraz od Tottenhama).

Nijemci bi rekli: Klopp - top, Kovač - flop

Naravno da su nakon ovakvih utakmica izjave trenera medijski vrlo zanimljive. Posebno ako se jedan zove Jürgen Klopp, a drugi Niko kovač.

"Moram čestitati Kloppu i Liverpoolu na pobjedi, bili su bolji u dvije utakmice. Liverpool je vrhunska momčad u Europi i pokazali su nam naše limite", kazao je Kovač.

A o njegovoj sudbini uvelike će se pričati u danima i tjednima koji slijede. Gotovo sigurno je da će uspjeh u Bundesligi odličivati o tome hoće li Niko dobiti priliku na klupi velikana i u sljedećoj sezoni.

Prije početka sinoćnje utakmice, još tijekom dana, vrlo zanimljivo je zazvučala, pak, izjava Franza Beckenbauera, legende kluba iz Münchena

"Jürgen Klopp u Bayernu - pa to bi bilo sjajno! On je taj koji je Nijemce naučio igrati brz nogomet", rekao je.

Takav rasplet, naravno, vrlo je teško izvediv, čak i zamisliv. Poznato je da je Klopp navodno već jednom bio na širem popisu kandidata za klupu bavarskog diva, ali su ipak odlučili uzeti drugog trenera.

"Najveći roker među trenerima" o samoj utakmici jer izjavio kako njegov cilj nije bio pobijediti velikog rivala iz vremena dok je vodio Borussiju Drtmund.

"Nisam htio samo pobijediti Bayern. Htio sam pobijediti s Liverpoolom, iako sam siguran da će mnogo navijača u Dortmundu biti sretno", objasnio je Klopp pa nastavio:

"Bilo je teško izgubiti Hendersona tako rano, ali nadam se da njegova ozljeda nije ozbiljna. Prvi gol Manea želim pogledati 1000 puta! Sadio je napravio nešto izvanredno. Osim Hendersonove ozljede, sve je bilo savršeno”.

Kopirati
Drag cursor here to close