Gdje su pare?

Lewandowski u Poljskoj suočen s milijunskom privatnom tužbom

Lewandowskog tuži bivši savjetnik Cezary Kucharski (48), koji je prošli petak u ekonomskom odjelu Varšavskog okružnog suda pokrenuo građansku parnicu protiv tvrtke Lewandowskog.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Robert Lewandowski (FC Bayern)

Bayernove zvijezde Robert Lewandowski (32) suočen je u Poljskoj s milijunskom parnicom.

Prema tvrdnjama "Spiegela" postoji optužba da je najbolji strijelac Bayerna nezakonito izvukao nekoliko milijuna eura iz svoje poljske tvrtke "RL Management" i koristio ih u privatne svrhe.

Prema ovom izvješću, njegov bivši savjetnik Cezary Kucharski (48) prošli je petak u ekonomskom odjelu Varšavskog okružnog suda podnio građansku tužbu protiv tvrtke Lewandowskog.

Kucharski zahtijeva odštetu od oko 39 milijuna poljskih zlota, što je protuvrijednost od oko devet milijuna eura.

Lewandowski je tužbu nazvao "neutemeljenom", a svog bivšeg poslovnog partnera optužio za klevetu, uznemiravanje i ucjenu.

Prema "Spiegelu", interni dokumenti pokazuju da je sedmeroznamenkasti iznos u eurima stigao na račun Lewandowskog u Poljskoj i njemačke porezne vlasti možda nisu evidentirale svaku transakciju. 

Nadalje, njemački porezni savjetnik Bayernova nogometaša upozorio je poljskog odvjetnika u internim e-porukama 2017. godine da će Robert i njegova supruga Anna Lewandowski imati "velike probleme ako njemačkim vlastima uskrate podatke o prihodima".

Spiegel navodi još neke pojedinosti iz građanske tužbe koje govore o samom načinu eventualne malverzacije s novcem, a glasnogovornica Roberta Lewandowskog za "Spiegel" je izjavila: "Robert Lewandowski se ne sjeća da je imao pristup ovom računu."

Glasnogovornica je milijunski zajam realiziran između agencije "RL Management", Ane Lewandowski i tvrtke Blue Oyster, opisala kao "pravno usklađenu transakciju".

Uz to, izjavila je da su sve isplate Lewandowskm od strane "RL Management" "detaljno navedene" u njegovoj poreznoj prijavi i "u cijelosti prikazane u Poljskoj i u Njemačkoj".

Kopirati
Drag cursor here to close