Bundesliga

Lewa u subotu ruši Müllerov rekord star 50 godina?

Robert Lewandowski je u prošlome kolu protiv Borussije M'Gladbach postigao svoj 39. gol sezone, a pred njim su još dvije utakmice. Već u subotu na gostovanju protiv Freiburga Lewa može izjednačiti ili nadmašiti Müllerov rekord.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2021. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Getty / Robert Lewandowski

Legendarni njemački bombarder Gerd Müller je u sezoni 1971/72 postigao 40 golova i nitko ga posljednjih 49 godina nije uspio skinuti s vrha.

Ne samo to, nego mu se nitko nije opasno približio. Naime, ostala prva mjesta najboljih strijelaca po sezonama također zauzima upravo on - Gerd Müller.

Naime, dvije sezone ranije Müller je postigao 38 golova, a sezonu nakon rekordne ubilježio je 36 pogodaka.

Najbliži su mu dosad bili još jedan Müller, (Dieter Müller igrajući za Koeln postigao je 34 gola 1976/77) i Robert Lewandowski (34 pogotka prošle sezone za Bayern).

Međutim, u ovoj sezoni kao da je sazrelo vrijeme za dostizanje rekorda najbolje strijelca Bundeslige.

Naime, Robert Lewandowski je u prošlome kolu protiv Borussije M'Gladbach postigao svoj 39. gol sezone, a pred njim su još dvije utakmice.

Već u subotu na gostovanju protiv Freiburga Lewa može izjednačiti ili nadmašiti Müllerov rekord. Poljak je u zadnja četiri susreta protiv Freiburga redovito pogađao, u pravilu već prije 25. minute utakmice.

Naravno, u Bayernu se raduju uspjesima Lewandowskog, jer donose i klupske titule. Ali, Gerd Müller je Bayernu i Njemačkoj ono što je Pele Santosu i Brazilu i sentimentalno su vezani za njega.

Karl-Heinz Rummenigge kaže kako je pomalo podijeljen, jer je svjedok Müllerova vremena i sjajnih postignuća, ali ujedno zna i što bi to značilo Robertu Lewandowskom.

"Ako izjednači ili čak nadmaši taj rekord, zaslužio je to", kaže Rummenigge.

I trener Hansi Flick slično razmišlja.

"Gerd Müller mi je bio idol u mladosti, ali ako Lewy uspije, to više nego zasluženo", kazao je.

"Ne pomaže mnogo ako to previše želite. Morate biti mirni i igrati za cijelu momčad. Mogu biti zahvalan što dobivam toliko lopti od svojih kolega", kaže opušteni Lewandowski.

Čak i ako ne bude strijelac protiv Freiburga, ostaje mu zadnje kolo i utakmica s Augsburgom. Jedino što mora paziti je da ne dobije žuti karton u Freiburgu, jer u tom slučaju ne bi imao pravo nastupa u zadnjoj utakmici.

Kopirati
Drag cursor here to close