Čeka ih Sevilla

Levante zakasnio: Barca nije kažnjena izbacivanjem iz Kupa kralja!

Propisi kažu da se treba žaliti unutar 48 sati od utakmice koja je sporna. Levante se žalio puno kasnije, tek nakon uzvratne utakmice, tako da je zbog formalnih razloga njegova žalba odbijena.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2019. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni savez odbio je žalbu UD Levantea protiv Barcelone koja je klub iz Valencije pobijedila u osmini finala Kupa kralja. Na taj način Katalonci i službeno idu dalje, a u četvrtfinalu su izvukli Sevillu.

Levante je, naime, nakon pobjede u prvoj utakmici na domaćem terenu od 2:1, glatko poražen na Campu Nou (3:0), što je značilo da Barca rezultatski ide dalje. Žalbu su pak iz UD Levantea uputili zbog nastupa mladog Juana Brandáriza Moville (kraće zvan Chumi). Ovaj mladić je, igrajući za Barcelonu B, sakupio pet žutih kartona te su iz Levantea tvrdili kako nije imao pravo nastupa.

Prema pravilima nogometnog saveza (RFEF), mladi branič je nakon pet žutih kartona trebao izostati s jedne utakmice za B tim Barcelone, ali on to nije učinio. Dakle, logičan slijed bio je da nije mogao nastupiti ni za A tim. Ali je on nastupio u prvoj kup utakmici, igranoj u Valenciji.

Međutim, UD Levante se nije blagovremeno žalio i njegova je žalba odbijena!

Propisi kažu da se treba žaliti unutar 48 sati od utakmice koja je sporna. Levante se žalio puno kasnije, tek nakon uzvratne utakmice, tako da je zbog formalnih razloga njegova žalba odbijena. Barcelona je uistinu imala sreće u ovom slučaju.

Parovi četvrtfinale Kupa kralja:

Real Madrid - Girona

Getafe - Valencia

Sevilla - Barcelona

Espanyol - Real Betis

Prve utakmice igraju se 22., 23. i 24. siječnja, a uzvratne 29., 30. i 31. siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close