Sapunica u Barci

'Di su pare: Leo Messi razlog je još jednog rata u Barceloni

'Ekonomski gledano, najbolja odluka za klub bila bi da je ovog ljeta prodala Lea Messija. Ja bih ga prodao...', kazao je šef financija Carles Tuskuets, koji do izbora novog predsjenika kluba obnaša i predsjedničku funkciju.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2020. u 13:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP via Getty Images / Lionel Messi više se ne osjeća dobro u Barceloni

U Barceloni mira nema, a čini se kako ga neće ni biti tako skoro. Klub je u velikim problemima, prije svega financijskim, čeka se izbor novog predsjednika nakon što je Josep Maria Bartomeu odstupio s te funkcije, a klub vodi privremeni predsjednik, 'glavni računovođa' Carles Tusquets.

On je inače predsjednik Barceloninog odbora koji upravlja klupskim financijama, no sada kao v.d. predsjednika s vremena na vrijeme mora objaviti loše vijesti.

Nakon prezentiranja katastrofičnih financijskih rezultata, Tusquets je morao objaviti još jednu za Barcu katastrofalnu vijest.

'Na žalost, situacija je takva da u siječnju ne možemo isplatiti plaće', kazao je Tusquets u petak i potom dodatno uzdrmao sve klupske strukture.

'Ekonomski gledano, najbolja odluka za klub bila bi da je ovog ljeta prodala Lea Messija. Ja bih ga prodao...', kazao je Tuskuets, prenosi Tportal.

'Njegovim odlaskom sačuvali bismo dosta novca, olakšali financijsku situaciju u klubu. Ali, trenerski dio kluba je odlučio drugačije i to je to.'

Nakon toga je uslijedio pravi uragan reakcija, a prvi je reagirao trener Ronald Koeman.

'Svi znamo Leovu situaciju. Ako bi netko trebao odlučivati o svojoj budućnosti, onda je to Leo. Komentari izvan kluba o ovoj situaciji me ne zanimaju, to ne možemo kontrolirati, ali komentari unutar kluba nam ne daju mir koji nam treba', rekao je ljutiti Koeman upozorivši Tusquetsa da pripazi što, kada i gdje govori.

Sam Tusquets za zatim pokušao opravdati kazavši da ga Koeman nije dobro shvatio.

'Nisam rekao da bih ja prodao Messija, samo bi to bilo financijski dobro za klub. Bilo bi bolje jer ima najveću plaću od svih igrača. No ja sam nitko, odluka je njegova i moj odjel ne može donijeti takvu odluku. Ako je potrebno, pričat ću s Koemanom i reći mu da me krivo shvatio, jednostavno sam radio matematiku. Messi na terenu nadoknađuje trošak, ali Barcelona ne ovisi o jednom čovjeku', rekao je Tusquets.

Podsjetimo, Messi je ovog ljeta zatražio odlazak iz kluba, nezadovoljan stanjem i odnosom prema njemu, ali je kasnije promijenio mišljenje, a sve kako bi i izbjegao sudski postupak, jer ga Barca nije željela pustiti za manje od 750 milijuna eura.

Bez obzira na ishode aktualne sezone i mogući odlazak Messija idućega ljeta, ovaj nevjerojatni čarobnjak lopte ostat će u povijesti kao jedan od najvećih. A veliki novac i veliki sportaši prate se u stopu...

 

Kopirati
Drag cursor here to close