Liga prvaka

Leipzig na krilima Sabitzera razbio Tottenham za novi debakl Mourinha

Sabitzer je bio dvostruki strijelac (10., 22.), a Forsberg je u 87. minuti postavio konačnih 3:0.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2020. u 22:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Leipzig je kod kuće s 3-0 pobijedio Tottenham i potvrdio pobjedu iz Londona (1-0) te s ukupnih 4-0 prošao među osam najboljih momčadi Europe.

Sabitzer je bio dvostruki strijelac (10., 22.), a Forsberg je u 87. minuti postavio konačnih 3:0.

Samo 21 minuta trebala je nogometašima RB Leipziga da utrostruče prednost koju je momčad Juliana Nagelsmanna donijela iz Londona, a za oba pogotka zaslužan je bio kapetan Marcel Sabitzer.

Austrijski reprezentativac je u 10. minuti uputio precizan i dovoljno snažan udarac sa 20 metara, koji vratar Tottenhama Hugo Lloris nije uspio zaustaviti. Samo 11 minuta poslije Sabitzer je pravovremeno utrčao na prvu stativu, gdje je sa sedam metara na ubačaj Angelina glavom poslao loptu u mrežu.

Nijemci su postigli još jedan pogodak, ali je strijelac Thiemo Werner bio u zaleđu te je njegov pogodak opravdano poništen.

Momčad Josea Mourinha stvorila je u prvom poluvremenu tek jednu dobru priliku, ali je udarac Lo Celsa domaći vratar Gulacsi odličnom paradom spriječio pogodak.

Ako su u prvom poluvremenu ostavili siromašan dojam, igrači Tottenhama nisu bili ništa bolji ni u nastavku. Nijemci su kontrolirali zbivanja na terenu, bili opasnija momčad i još jednim pogotkom potvrdili zasluženi plasman u četvrtfinale.

Tek što je ušao u igru u 87. minuti u prilici se našao Šveđanin Emil Forsberg i poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Llorisa za konačnih 3-0.

Kopirati
Drag cursor here to close