Bundesliga

Leipzig i Augsburg uvjerljivi; Hat trick Wernera u Mainzu

Leipzig, za kojeg je bivši dinamovac Dani Olmo odigrao svih 90 minuta, pobjedom je održao korak za vodećim dvojcem, ali će mu trebati puno sreće i znanja kako bi zaprijetio Bayernu na samom vrhu.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2020. u 20:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Timo Werner opet je protiv Mainza ubilježio hat trick

Mainz je na svom terenu uvjerljivo poražen od RB Leipziga s 0:5 u sklopu 27. kola Bundeslige.

Veoma opušteno gosti su došli do velikog vodstva u ranoj fazi utakmice. Mladi Austrijanac Konrad Laimer odlično je probio desnu stranu uz samu aut-liniju te prizemno unacio u kazneni prostor. Prva zvijezda kluba Timo Werner bio je spreman, odlični napadač iz prve proslijeđuje loptu u mrežu za 0:1 u 11. minuti.

26. minuta donosi povećanje vodstva. Gosti su nakon kratko izvedenog prekida dobro kombinirali po desnoj strani, a akcija je kulminirala kad je Youssef Poulsen jedan lijep visoki ubačaj Marcela Sabitzera glavom pretvorio u 0:2.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jedan pogodak. U 36. minuti na lijevoj su strani kaznenog prostora igrači Leipziga kombinirali, Nkunku je promašio stopostotnu situaciju, no na kraju je Poulen dao lijepu povratnu loptu za Sabitzera koji odlično gađa nebranjeni dio mreže Müllera za 0:3.

Visokih 0:4 postavio je svojim drugim golom Werner, nakon što mu je sve namjestio odlični Kevin Kampl koji je duplim pasom ostvario veliku prednost nad obranom Mainza. Bilo je to u 48. minuti.

U 75. minuti Timo Werner zaključuje hat-trick. Nakon jednog prekršaja Poulsen instantno izvodi prekid i izbacuje mladog Nijemca u stopostotnu priliku, a on vješto preusmjerava loptu u drugi kut gola za velikih 0:5.

Leipzig, za kojeg je bivši dinamovac Dani Olmo odigrao svih 90 minuta, pobjedom  je održao korak za vodećim dvojcem, ali će mu trebati puno sreće i znanja kako bi zaprijetio Bayernu na samom vrhu.

Mainz je na 27 bodova i još uvijek je vrlo blizu zoni ispadanja.

Schalke zamalo 0:4

Schalke je u utakmici 27. kola Bundeslige uvjerljivo poražen 0:3 od Augsburga na svoj Veltins Areni, uz jako dobrog Tina Jedvaja kod gostiju.

U 6. minuti goste je u vodstvo doveo Eduard Lowen. Taj je rezultat dugo stajao na semaforu.

U 76. je minuti Augsburg dodatno izvršio pritisak na igrače trenera Davida Wagnera.

Nakon jednog prekinutog napada gosti su poslali dugu loptu pred kazneni prostor Schalkea. Ona je kratko odbijena, no samo do Noah-Joela Sarenren-Bazeea koji se odlično snalazi i smješta loptu neobranjivo u gornj kut vratara Schuberta za 0:2.

Konačni udarac gosti su nesretnim domaćinima zadali u prvoj minuti sudačke nadoknade. Levent Mercan koji je ušao u 73. minuti nije primijetio da mu se prikrada Sergio Cordova, koji jednostavno krade loptu, zaobilazi Schuberta i postavlja konačnih 0:3.

Augsburg je ovom impresivnom pobjedom prekinuo niz od četiri uzastopna poraza te su trenutno 12., dok je Schalke poprilično kompromitirao svoje izglede za plasmanom u Europu.

Inače, Augsburg je prvi put igrao pod vodstvom trenera Heika Herrlicha, koji je prethodno bio kažnjen zbog krešenja karantene, tako da svoj novi tim nije vodio u prvoj utakmici nastavka sezone nakon pandemije (domaći poraz 1:2 od Wolfsburga).

Köln iz ponora do boda na domaćem terenu

U zadnjoj utakmici 27. kola Bundeslige Köln i Fortuna Düsseldorf remizirali su u uzbudljivoj utakmici rezultatom 2:2, a na kraju zadovoljniji ishodom zapravo mogu biti domaćini.

Gosti su poveli krajem poluvremena. Nakon odličnog presinga stigli su do lopte u protivničkoj trećini, što je igrače Kölna iznenadilo te se Kenan Karaman vrlo brzo našao u izglednoj poziciji za poentiranje. Tu priliku u 41. minuti ne propušta, iako mu je pomoglo što se lopta odbila od noge braniča.

Ni nastavak ne donosi dobre vijesti za momčad Markusa Grisdola. Fantastičnu polukontru jako je lijepo plasiranom realizacijom Erik Thommy pretvorio u 0:2.

Ipak, u prvoj minuti sudačke nadoknade Köln je uspio zabiti za 2:2 i izvući makar bod, nakon što je dvije minute prije kraja regularnog dijela zaostajao za čak dva gola. Opet je fantastično s desne strane centrirao Drexler, a ovaj put je glavom zabio Kolumbijac Jon Cordoba.

 Fortuna je ovim slomom u zadnjim trenucima utakmice propistila velika tri boda u borbi za ostanak, s obzirom da su u zoni ispadanja, a pobjedom bi došli samo na bod od Mainza koji je prvi u sigurnoj zoni.

Köln je na desetom mjestu s jednakim brojem bodova kao i 11. Hertha   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

 

Kopirati
Drag cursor here to close