Liga prvaka

Leipzig i Atletico Madrid večeras odlučuju tko će se pridružiti PSG-u

Mnogi vide Madriđane kao velike favorite s obzirom na iskustvo u Ligi prvaka, kako trenera Diega Simeonea tako i velikog broja igrača. Međutim, Leipzig je u nekoliko navrata, baš kao i Atalanta, pokazao da je dorastao najvećima.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2020. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Madridski Atletico favorit je u dvoboju s Leipzigom

Tko će na zahuktali Paris St-Germain u polufinalu Lige prvaka, odlučit će večeras Atletico Madrid i RB Leipzig.

Mnogi vide Madriđane kao velike favorite s obzirom na iskustvo u Ligi prvaka, kako trenera Diega Simeonea tako i velikog broja igrača, uostalom 2014. su igrali finale i pukom nesrećom nisu digli ‘’klempavi’’ trofej.

Cholo neće moći računati na Šimu Vrsaljka i Angela Correu s obzirom da su prije nekoliko dana testirani pozitivno na koronavirus, a radi ozljede je upitan odlični ganski veznjak Thomas Partey.

S druge strane, Julian Nagelsmann morat će dokučiti kako da nadoknadi izostanak Hartmanna, Sabitzera, a možda i Halstenberga. 

Njemačka momčad u utakmicu ulazi oslabljena za Tima Wernera koji je u pauzi od osmine do četvrtine finala prodan u Chelsea, ali zato na raspolaganju ima Danija Olma.

Španjolac je u Leipzig stigao prošle zime iz Dinama za 18 milijuna eura, a u završnici bundesligaške sezone pokazao se kao itekako dobra investicija.

Atléticov trener Diego Simeone rekao je uoči večerašnje utakmice kako žali što hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko nije s momčadi u Lisabonu jer je prije ozljede ostavljao srce na terenu.

Simeone je naglasio da bi se 28-godišnji desni bek mogao priključiti ekipi prođe li Atlético u iduću fazu, premda nije igrao utakmice pet mjeseci.

"Jasno je da u ovom trenutku boli što s nama nije Šime, momak koji je učinio veliki napor kako bi opet zaigrao. Zbog ozljede i vremena koje mu je trebalo da se oporavi igrao je, premda nije bio sposoban igrati, no ostavljao je srce na terenu za ekipu", rekao je Simeone na konferenciji za medije u Lisabonu. 

Treba napomenuti da Vrsaljko nije trenirao s igračima od 21. svibnja. Tada je prošao novi operacijski zahvat na otprije ozlijeđenom koljenu.

Vrsaljku je u veljači 2019. operirano koljeno i nakon toga nije igrao godinu dana. U siječnju ove godine vratio se u Madrid i priključio treninzima, a zatim je sudjelovao u sedam utakmica, provevši na travnjaku 482 minute. Iskoristio je tada ozljedu prvog desnog beka Kierana Trippiera i zamjenskog Santiaga Ariasa.

Zadnji nastup imao je 11. ožujka kada je odigrao posljednjih 29 minuta utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola. Tada je zamijenio Trippiera. Igrali su se produžeci i Atlético je izborio četvrtfinale. 

Kopirati
Drag cursor here to close