Liga prvaka

Leipzig hrabrom igrom eliminirao Atletico Madrid i prošao u polufinale

RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je s 2:1 eliminirao Atletico Madrid. Bivši dinamovac Dani Olmo načeo je Jorgandžije sjajnim pogotkom glavom...
Sport / Nogomet | 13. 08. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Dani Olmo postigao je svoj prvijenac za Leipzig u Ligi prvaka

Nogometaši RB Leipziga pridružili su se PSG-u u polufinalu Lige prvaka čija se završnica igra u Lisabonu. Njemačka momčad slavila je s 2:1 protiv Atletico Madrida u četvrtfinalnoj utakmici.

Leipzig je poveo u 51. minuti golom Danija Olma. Odigrana je odlična kombinacija po desnoj strani, Sabitzer ubacio kratko i prefinjeno u kazneni prostor, a Daniel Olmo Carvajal, bivši najbolji igrač Dinama, neobranjivo glavom proslijedio loptu u dalji kut Jana Oblaka.

Atletico se tada trznuo, Simeone je u igru uveo Joaoa Felixa i to mu je donijelo izjednačenje u 71. minuti.

Jako je malo Portugalcu bilo potrebno da pokaže zbog čega je plaćen 126 milijuna eura kad je dolazio iz Benfice. Odigrao je dupli pas i ušao sam pred vratara Gulacsija, a Klostermann ruši Portugalca i to je čisti kazneni udarac. Felix je sam izveo penal i pogodio za 1:1.

Pred sami kraj utakmice, u 88. minuti,  Nijemci koriste tipičan potez Atletica - povlačenje noge s gasa.

Angelino je dobio fantastičnu loptu u prostor na svojoj lijevoj strani i dao povratnu loptu za Tylera Adamsa kojeg je vidio da dolazi, a Amerikanac puca s ruba šesnaesterca, lopta se odbija od noge Stefana Savića i vara Oblaka! Nagelsmann i njegovi igrači tada su došli na dohvat rezultata iz snova.

Poljski sudac Szymon Marciniak produžio je utakmicu pet minuta, ali je dozvolio igrati više od sedam, što u konačnici nije bilo dovoljno Atleticu da eventualno izjednači rezultat.

Ulaskom u polufinale Nagelsmann je postao najmlađi trener u povijesti Lige prvaka koji je izborio ulazak među najbolje četiri momčadi. Podsjetimo, mladom njemačkom strategu tek su 33 godine.

On je istovremeno bundesligaški rekorder kao najmlađi samostalni trener na klupi jednog kluba.

Leipzig će u polufinalu 18. kolovoza igrati protiv Paris Saint-Germaina, koji je eliminirao talijansku Atalantu s 2:1.

U preostala dva četvrtfinalna susreta sastaju se Barcelona - Bayern (petak, 21 sat), te Lyon - Manchester City (subota, 21 sat).

Kopirati
Drag cursor here to close