Bikovi se pojačali

Leipzig doveo strašno pojačanje: Szoboszlai prelazi iz Salzburga

Transfer će biti službeno potvrđen 23. prosinca kada započinje prijelazni rok u Njemačkoj, a na raspolaganju će biti 9. siječnja kada RB Leipzig igra derbi s Borussijom Dortmund.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2020. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RB Salzburg objavio je kako je postignut dogovor oko Dominika Szoboszlaija s bratskim klubom iz Leipziga. Bikovi su sa svoje strane mladom Mađaru već dodijelili i broj na dresu (17).

Njemački prvoligaš transfer je potvrdio na društvenim mrežama, a njemački mediji pišu da će Leipzig Salzburgu za mađarskog reprezentativca platiti 20 milijuna eura plus bonuse.

Szoboszlai je prošao liječnički pregled i potpisat će ugovor do 2025. godine.

Transfer će biti službeno potvrđen 23. prosinca kada započinje prijelazni rok u Njemačkoj, a na raspolaganju će biti 9. siječnja kada RB Leipzig igra derbi s Borussijom Dortmund.

Szoboszlai, koji je u listopadu napunio 20 godina, ove sezone je za Salzburg odigrao 21 utakmicu te upisao devet golova i 21 asistenciju uz jedan gol za mađarsku reprezentaciju u play-offu kvalifikacija za Euro protiv Islanda.

Inače, Dominik Szoboszlai dovodio se u vezu s nizom velikih klubova, od Borussije Dortmund, preko Bayerna i PSG-a, pa sve do Real Madrida.

Očito je, međutim, da Leipzig ima uspješnog sportskog direktora i da su veze unutar grupacije kojoj pripadaju Red Bullovi klubovi, iznimno čvrste.

Zanimljivo je da Leipzig u novije vrijeme većinu nadarenih, ali već dijelom i afirmiranih igrača, dovodi po cijeni od 20-tak milijuna eura.

Primjerice, Dinamo će taj iznos u ratama zaraditi na Gvardiolu, a po sličnoj je cijeni 'otišao' i Olmo. Toliko ih je koštao i Alexander Sørloth.

Kopirati
Drag cursor here to close