Konačno se sjetio...

Legendarni veteran Claudio Pizarro najavio kraj karijere

"Razgovarao sam s mnogo ljudi. Osjećam se dobro, ali mislim da je sad konačno dosta. U svojoj zadnjoj sezoni s Werderom želim izboriti plasman u Europu"
Sport / Nogomet | 19. 07. 2019. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Claudio Pizzaro

Legendarni peruanski nogometaš Claudio Pizarro (40) najavio je nakon predstojeće sezone kraj svoje duge i bogate profesionalne karijere.

"Ovo je zasigurno moja zadnja sezona", izjavio je popularni "Pizza", prenosi Bild.

"Razgovarao sam s mnogo ljudi. Osjećam se dobro, ali mislim da je sad konačno dosta. U svojoj zadnjoj sezoni s Werderom želim izboriti plasman u Europu. Tada bih bio sretan", kazao je Pizzaro.

Pizzaro je igrač s najviše utakmica u Bundesligi od svih stranaca koji su u toj ligi ikad igrali. Općenito je na listi igrača Bundeslige s njaviše nastupa na 17. mjestu, a prvih 16 pozicija zauzimaju njemački nogometaši.

Pizzaro je za Werder odigrao 232 utakmice, u Bayernu je nastupio 224 puta, a još je 16 utakmica ubilježio u dresu FC Kölna.

Video: Claudio Pizarro - 20 Years 20 Goals

Za Bayern i Werder postigao je ukupno 197 golova. S Bayernom je šest puta osvajao naslov prvaka Njemačke, a bio je i član ekipe koja je 2013. osvojila Ligu prvaka. Pobjednik njemačkog kupa s Werderom bio je 2009. godine.

Drugi je stranac po broju golova u Bundesligi svih vremena, odmah iza Roberta Lewandowskog. Claudio Pizarro je u Bremen došao 1999. godine iz kluba Alianza Lima.

Još je igrao za  FC Chelsea (2007/08). Za Peru je nastupio 85 puta (20 pogodaka).

Pizzaro je svetinja kod navijača Werdera, jer se klubu vraćao kad god je to zatrebalo. Jedan je od najdugovječnijih igrača u nogometu, a većina njegovih vršnjaka odavno je prestala igrati nogomet na toj razini.

"Kad smo na treningu, a Claudio završi nešto ranije, onda se i publika raziđe. Ne gledaju ostatak našeg treninga", izjavio je njegov suigrač Davy Klaassen za nizozemski De Telegraf.

Kopirati
Drag cursor here to close