Pelé ne voli simulante

Legendarni Brazilac Pele ponovno kritizirao mladog kolegu Neymara

Neymarevo bolno prevrtanje po terenu, nakon starta protivničkih igrača, posebno je groteskno izgledalo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Brazilski superstar na travi je ukupno ''odležao'' duže od 14 minuta nakon što bi bio fauliran.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2018. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trostruki svjetski prvak Pelé (78) ponovno je atakirao svog mladog zemljaka Neymara, opet zbog simuliranja i ''valjanja'' po travnjaku.

"Neymar je htio postati poznatim na drugi način. Umjesto postizanja golova ili lijepih driblinga, opredijelio se za simuliranje prekršaja nad njim, čineći sucima posao sve težim. Zbog toga je njegov imidž postao negativan", kazao je za francuski Canal+ slavni Brazilac koji je sa svojom reprezentacijom 1958., 1962. i 1970. osvajao naslove svjetskog prvaka.

Već je ranije Pelé kritizirao Neymara u brazilsko listu Folha de S. Paulo, kazavši kako je sve teže braniti Neymara za sve te stvari koje on radi uz nogomet.

Neymarevo bolno prevrtanje po terenu, nakon starta protivničkih igrača, posebno je groteskno izgledalo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Brazilski superstar na travi je ukupno ''odležao'' duže od 14 minuta nakon što bi bio fauliran. Posebno je antologijsko bilo njegovo prenemaganje u osmini finala protiv Meksika (2:0 za Brazil), kad je na tlu ostao više od pet minuta.

Međutim, treba kazati i kako je Neymar jedan od igrača koji trpe najviše prekršaja. Ponekad ga se može razumjeti, ali većinom je to teška gluma i prenemaganje bez pravog razloga.

Kopirati
Drag cursor here to close