Ante postaje svetinja

Legenda Eintrachta: Rebića ne smijete ni u ludilu prodati!

"Prosječan igrač će uvijek dati sve za momčad, ali takav ne može odlučiti utakmicu. Samo vrhunski igrač može donijeti tu odlučujuću razliku i prevagu", govori Grabowski, ciljajući time na Rebićevu sposobnost da donese prevagu.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2018. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad Jürgen Grabowski, legenda frankfurtskog Eintrachta, izda zapovijed - "Rebića ne smijete prodat!" - njegova je riječ otprilike u rangu one: ''Prozor noćas mora pasti!''.

Grabowski smatra kako Eintracht ne smije uoči predstojeće sezone pokleknuti pred čarobnim mirisom milijuna koje će ponuditi bogati klubovi.

"Njegova je tržišna vrijednost naglo otišla u visine. Za bogate klubove je 30, 40 ili čak 50 milijuna prava sitnica", kazao je svjetski prvak iz 1974., prenosi Bild.

"Ja bih ga u svakom slučaju zadržao. Uostalom, ne radi se samo o novcu, još uvijek je važan i nogomet", smatra Grabowski.

Jürgen Grabowski je 70-tih godina dva puta osvojio njemački kup s Eintrachtom, te na zalasku karijere i kup UEFA (1980.). Navijači se u njega i danas zaklinju. U timu Eintrachta nastupao je od 1965. do 1980. godine, odigravši 441 utakmicu, uz 109 postignutih golova. Za tadašnju Zapadnu Njemačku odigrao je 44 utakmice, postigavši pet golova. S Elfom se okitio naslovom europskog (1972.) i svjetskog prvaka (1974.).

Kaže kako bi prodaja Rebića naglo oslabila klub. U prošloj je sezoni već postalo jasno kako ekipa s Rebićem ima potpuno drugačiju, učinkovitiju snagu u napadu, dok u slučaju njegova izostanka sve to izgleda puno bezazlenije.

"Prosječan igrač će uvijek dati sve za momčad, ali takav ne može odlučiti utakmicu. Samo vrhunski igrač može donijeti tu odlučujuću razliku i prevagu", govori Grabowski, ciljajući time na Rebićevu sposobnost da svojim prodorom, driblingom ili udarcem postigne pogodak više i donese pobjedu svome timu.

"On sigurno neće zaboraviti igrati nogomet za godinu dana. Iduće godine možeš ga i dalje prodati, ali po još boljim uvjetima", govori popularni Grabi.

Uzimajući u obzir da je ekipu Eintrachta po isteku sezone napustio trener Niko Kovač, te da je jedan od važnih igrača, Marius Wolf, prešao u Dortmund, odlazak Rebića umnogome bi im otežao igru na tri fronte - prvenstvo, kup Njemačke i Europska liga.

Rebić je pozornost na sebe skrenuo nakon što je u finalu njemačkog kupa postigao dva gola Bayernu i na taj način gotovo sam osvojio pehar pobjednika kupa, a njegov prvi nastup na Mundijalu protiv Nigerije dodatno ga je lansirao u samo središte nogometne pozornice. Bit će vraški teško odoljeti zovu milijuna, ali i eventualnoj Rebićevoj želji da ode u veći klub.

Kopirati
Drag cursor here to close