Engleska

Leedsova 'petarda', Arsenal spojio dvije pobjede

Vodeći Liverpool ima 32 boda, tri više od Leicestera i Evertona, s time da "lisice" imaju utakmicu više
Sport / Nogomet | 29. 12. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Leeds Uniteda s uvjerljivih su 5-0 (4-0) slavili na gostovanju kod West Bromwich Albiona u 16. kolu engleskog prvenstva, dok je Arsenal s minimalnih 1-0 slavio kod Brightona i tako došao do druge uzastopne pobjede.

Nasljednik Slavena Bilića na klupi WBA Sam Allardyce, čija je momčad prije dva dana otela Liverpoolu bod na Anfieldu, nije se dobro proveo u sudaru s Leedsom na domaćem terenu. Izabranici Marcela Bielse protutnjali su Hawthornsom i slavili sa 5-0.

Već prvi pogodak je upućivao na moguću katastrofu, kad je u 9. minuti Romaine Sawyers išao vraćati loptu prema vrataru Johnstoneu bez da je prvo pogledao njegovu poziciju i sa više od 20 metara poslao loptu u vlastitu mrežu. Od 31. do 40. minute gosti su triput zatresli mrežu domaće momčadi, a strijelci su bili Alioski (31), Harrison (36) i Rodrigo (40) uz pomoć O'Sheae od kojeg se lopta odbila i promijenila putanju. Za 'petardu' Leedsa pogodio je Raphinha u 72. minuti.

Za drugu uzastopnu pobjedu Arsenala zaslužan je Alexandre Lacazette koji je u 66. minuti postigao jedini pogodak na utakmici u Brightonu. 'Topnici' su zadnji i jedini put u ovoj sezoni spojili dvije pobjede na početku, kad su u prva dva kola svladali Fulham i West Ham.

Southampton i West Ham su odigrali miroljubivih 0-0, a Burnley je osvojio važna tri boda protiv 'davljenika' Sheffield Uniteda. Za minimalnih 1-0 strijelac je bio Mee u 32. minuti.

Vodeći Liverpool ima 32 boda, tri više od Leicestera i Evertona, s time da "lisice" imaju utakmicu više, prenosi Hina.

Southampton je na devetom mjestu sa 26 bodova, koliko ima i skupina momčadi koje se protežu do petog mjesta. West Ham je deseti sa 23 boda, koliko ima i Leeds na 11. poziciji. Arsenal je na 13. mjestu sa 20 bodova.

WBA sa osam bodova  i Sheffield United sa samo dva prikovani za dno ljestvice, a u zoni ispadanja je i Fulham sa 11 bodova i utakmicom manje. Brighton je sa 13 bodova prvi iznad zone ispadanja, a ispred njega je sa 16 bodova Burnley.

Kopirati
Drag cursor here to close