Premiership

Leeds u samoj završnici stigao do boda protiv Liverpoola

Engleski prvak Liverpool odigrao je u 32. kolu Premiershipa 1:1 kod Leedsa, iako su imali vodstvo do 87. minute.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2021. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Elland Roadu je odigrana utakmica 32. kola engleske Premier lige u kojoj su Leeds United i Liverpool podijelili bodove odigravši 1:1.

U prvom poluvremenu smo gledali kvalitetan nogomet s obje strane u kojem je Leeds imao nešto veći posjed, no Liverpool je bio konkretniji prema naprijed.

U prvom poluvremenu prikazan je kvalitetan nogomet s obje strane u kojem je Leeds imao nešto veći posjed, no Liverpool je bio konkretniji prema naprijed.

U 32. minuti gosti nakon sjajnog ubačaja Jote stižu do prednosti. Portugalski napadač je sa sredine terena poslao fenomenalnu loptu na Alexander-Arnolda, koji iz prve ostavlja povratnu za Manea, a Senegalski napadač matira Mesliera za 0:1.

Do kraja poluvremena bilo je pokušaja s jedne i s druge strane, no nedostajalo je koncentracije u završnom pasu te se na odmor otišlo minimalnom prednošću Redsa.

I jedni i drugi imali su izgledne prilike za pogotke u drugome dijelu, ali jedini koji se upisao u strijelce bio je Llorente za 1:1 u 87. minuti, nakon što je prethodno Salah propustio potvrditi pobjedu dvije minute ranije.

Gosti su blizu pobjede bili u drugoj minuti sudačke nadoknade kad se Firmino fenomenalno riješio protivnika te ostavio povratnu za Oxlade-Chamberlaina, no njemu malo lopta bježi i puca ravno u ruke vratara Mesliera.

Dodajmo kako je Leeds dobio samo jednu od posljednjih 11 utakmica protiv Liverpoola na svom stadionu i to prije 21 godine kada je slavio sa 4-3 uz četiri gola Marka Viduke.

Zanimljivo je bilo i prije ovog susreta. Prema pisanju engleskih medija navijači - ne navodi se kojeg kluba - su pokušali zaustaviti dolazak Liverpoolovih nogometaša na Elland Road. Dio ih je imao i transparente s natpisima 'RIP Football' i 'Fans over Finance'.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close