Nane nema sreće

Leeds se vratio u Premierligu nakon 16 godina; Bilić u problemima

Pobjedom protiv WBA (2:1), Huddersfield je ujedno pomogao Leedsu, ali i sebi u borbi za opstanak. Leeds je teoretski osigurao povratak u društvo najboljih engleskih klubova nakon 16 godina.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2020. u 21:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Action Images / Slaven Bilić doživljava noćnu moru na svršetku sezone u najtežoj ligi na svijetu

Nogometaši West Bromwich Albiona, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, porazom 1:2 (1:1) na gostovanju kod Huddersfield Towna u susretu pretposljednjeg, 45. kola druge engleske lige došli su u veliku opasnost da ispuste drugo mjesto na ljestvici koje izravno vodi u Premierligu.

Pobjedom protiv WBA, Huddersfield je ujedno pomogao Leedsu, ali i sebi u borbi za opstanak.

Leeds je teoretski osigurao povratak u društvo najboljih engleskih klubova nakon 16 godina.

Huddersfield je poveo u 4. minuti golom Wilocka, WBA je poeavnao preko O'Sheaja u 42. minuti, no u završnici dvoboja pobjedu domaćima osigurao je Smith-Rowe u 86. minuti.

WBA je tako ostao na 82 boda, pet manje od vodećeg Leedsa, a jednim više od trećeg Brentforda, no uz utakmicu više.

Leeds je osigurao jedno od prva dva mjesta koja izravno vode u Premierligu, dok bi WBA po prvi put mogao ostati bez jedne od prve dvije pozicije na ljestvici nakon čak 35 kola u slučaju da Brentford u subotu ne izgubi na gostovanju kod Stoke Cityja.

U slučaju remija Stokea i Brentforda, Brentford će preskočiti WBA prije posljednjeg kola zbog bolje razlike pogodaka.

Huddersfield je, pak, pobjedom protiv WBA praktički osigurao ostanak, sada je 17. sa 51 bodom, šest više od 22. Hull Cityja i 23. Luton Towna koji se nalaze u zoni ispadanja.

Zanimljivo je da će u treću englesku ligu ispasti tri kluba s dobrom reputacijom, jer teoretski to mogu biti Stoke, Middlesbrough, Birmingham, Charlton, Hull, Luton i Barnsley.

U najgoroj je poziciji Barnsley.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close