Nedjelja derbija

Laziju rimski derbi, Manchester United slavio kod Tottenhama

Sport / Nogomet | 04. 03. 2012. u 18:29 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U jednom od najvećih gradskih derbija na svijetu, 170. izdanju Derbyja della Capitale, Lazio je kao gost pobijedio Romu s 1:2.

Bio je to dvoboj visokih tenzija sa dva crvena i sedam žutih kartona u kojem je jedan od najslabijih pojedinaca bio sudac Bergonzi. Sudac je usmjerio utakmicu već u sedmoj minuti, kada je dosudio jedanaesterca za Lazio i pokazao crveni karton vrataru Maartenu Stekelenburgu.

Hernanes je sigurno realizirao kazneni udarac za vodstvo 1:0. Roma je s igračem manje izjednačila u 16. minuti golom Fabija Borinija, a pobjedu gostima donio je Stefano Mauri u 61. minuti. U 86. minuti i Lazio je ostao s igračem manje nakon što je isključen Lionel Scaloni, no Roma u preostalom vremenu nije uspjela osvojiti bod.

U derbiju 27. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je u Londonu deklasirao Tottenham s 1:3 i ostao u igri za naslov prvaka.

Golove za United zabili su Wayne Rooney (45) i Ashley Young (60, 69), dok je strijelac utješnog gola za Spurse bio Jermain Defoe (87).

Kopirati
Drag cursor here to close