Sloboda - Velež

Lazarević: Samo nas tri boda mogu zadovoljiti

Dolazak na Tušanj u 4. kolu povratnika u Premijerligu BiH, ekipe Veleža, u taboru „crveno-crnih“ vide kao priliku za rehabilitaciju i popravak bodovnog salda.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2019. u 12:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dvije dobre utakmice, pobjede protiv Radnika i remija sa Širokim Brijegom, nogometaši tuzlanske Slobode slabo su odigrali protiv Sarajeva i uvjerljivo su poraženi.

Dolazak na Tušanj u 4. kolu povratnika u Premijerligu BiH, ekipe Veleža, u taboru „crveno-crnih“ vide kao priliku za rehabilitaciju i popravak bodovnog salda.

''Izašli smo iz utakmice protiv Sarajeva relativno prazni, imajući u vidu kako smo je odigrali. Pokazalo se da nije dovoljno samo igrati, rezultat pokaže pravu istinu'', izjavio je šef stručnog stožera Slobode, Milan Lazarević, na današnjoj konkferenciji za novinare.

Rekao je da su analizirali susret s „bordo“ timom i da su se dobro pripremili za duel s Veležom.

''Oni su loše počeli, ali su u svakoj utakmici stvorili su 3-4 stopostotne šanse. Uz svo uvažavanje protivnika, nas mogu zadovoljiti samo tri boda i sve ćemo uraditi da dođemo do njih'', kazao je Lazarević.

Na opasku da su prethodne utakmice pokazale kako je pozicija centralnih bekova najslabija karika ekipe, strateg Tuzlaka rekao je da se to znalo i prije početka prvenstva, ali da nisu uspjeli pronaći prave igrače na tim pozicijama.

''Sada smo dobili Emira Jusića, igrača koji je veoma iskusan. Trenirao je, ali ne znam koliko će biti spreman. U stvakom slučaju, računamo na njega na ovoj utakmici'', kazao je šef Slobodine struke.

Međutim, naglasio je da su zbog ozlijeda pod znakom pitanja nastupi Amera Bekića i Edisa Smajića.

Mladi Saša Maksimović, koji igrama uveliko „betonira“ svoju poziciju u ekipi, rekao je kako cijeni sastav Veleža, da njihov položaj na tabeli ne odražava stvarnu sliku vrijednosti Mostaraca, ali...

''Neće biti lako, ali želimo pružiti bolju igru nego u prošlom kolu. Sve osim pobjede za nas bi bilo loše'', istaknuo je Maksimović.

Utakmica Sloboda - Velež igra se sutra od 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close